kézműves foglalkozás

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg Békéscsabán a Jamina Napot, melyen számos érdekes programmal várták a családokat. Volt kézműves foglalkozás, táncos torna bemutató, valamint különböző előadók és csoportok műsorait is hallhatták az érdeklődők.

A Jamina Napot Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg. A rendezvény célja, hogy a helyiek egy jó hangulatú, családbarát napot töltsenek el együtt, melyen számos érdekes program várta őket. Volt például kiskerti palántanevelési bemutató, mézkóstolás, fából készült teke, helyi termékbemutató- és vásár, valamint bemutatkoztak a népi kézművességgel foglalkozó szakemberek is.

A családi nap során a békéscsabai Kertvárosi Óvoda Tompa Utcai Óvoda gyermekei egy szlovák nyelvű műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Az óvodai nevelés mindennapi része a szlovák nevelés, mely során udvariassági szófordulatokat, köszönéseket, dalokat, verseket tanulnak a gyerekek.

Évindító délutánt tartott a Napsugár Bábszínház a hétvégén. Ezen az alkalmon ünnepelték tíz éves évfordulójukat is, melynek alkalmából kézműves foglalkozással, bábelőadással és koncerttel várták a gyerekeket.

10 éves évfordulóját ünnepli idén a Napsugár Bábszínház. Az elmúlt hétvégén tartották az évadnyitó délutánjukat ahol kézműves játszóházzal, bábszínházzal és zenés programokkal várták a gyerekeket. A kézműves foglalkozáson a kicsik játszhattak, színezhettek, virágot hajtogathattak. A rendezvény céljáról a társulat elnöke beszélt.

- A kapcsolattartás nem csak odáig tart, hogy játszunk egy előadást és kész. Ugye ott van egy fal a színpad és a nézőtér között és itt meg az van, hogy itt találkozhat, hogy mindenki mindenkivel  a színészek az igazgató a bárki bárkivel a gyerekekkel a felnőttekkel a családdal és egy kicsit más megközelítésben kerülünk így egymás mellé. - mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója

Címkék: