11. alkalom

András Napi Kolbászparádét tartottak a Lencsési Közösségi Házban, immár 11. alkalommal. Békéscsabán, a Féja Géza téren egy fűtött sátor is várta a vendégeket asztalokkal, sörpadokkal és pódiummal berendezve.

A Lencsési lakótelepen működő intézmények és civil szervezetek tagjaiból álló csapatok 10kg húsból készítettek kolbászt. A kész termékeket zsűri értékelte, az első három helyezett pedig díjazásban részesült.

A kolbász kóstolása a Féja Géza téren felállított sátorban zajlott. A zsűri három lényeges szempont szerint értékelt: az első, hogy maga a kolbász, hogyan nézett ki, a teríték mennyire volt esztétikus, de természetesen a kolbász íze volt a legfontosabb.

A kolbászkészítés mellett kifejezetten ötletes különlegességekkel is találkozhattunk, mint például a kolbásztetős „kolbász lak” vagy a „körte fejű sündisznó”.

A 11. alkalommal megrendezett vasútmodell kiállítással az érdeklődők betekintést nyerhetnek a vasút világába. Vasútmodellek, működő terep- és modulasztalok, valamint a békéscsabai vasútállomás átépítését bemutató fotókiállítás várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig.

A Kandó Kálmán Vasútmodell Klub közel 40 éve alakult. A tagok hetente kétszer találkoznak a Vasutas Művelődési Házban. A vasútmodell kiállítással igazi hagyományt teremtettek Békéscsabán, immáron 11. alkalommal pöfögnek fel a kismozdonyok. Számtalan óvodás, iskolás csoport és család látogat el évről évre rendezvényre.

- Tegnap óta készülnek a kollégák, nemcsak a ház kollégái, hanem a Kandó Kálmán Vasútmodell Klub törzsgárdája is segít a rendezvény megrendezésében, számos kiállító érkezett az ország területéről, még Szlovákiából is várunk kiállítókat, két termünkben állítottak fel terepasztalokat, amiket lehet csodálni. - monda el Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 11. alkalommal rendezte meg a "Megvilágosodás Napját” Békés megyében. A szakemberek kedvezményes vásárlási lehetőséggel és lámpafényes kerékpáros felvonulással hívják fel a figyelmet a láthatóság fontosságára.