Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vasútmodellek

A Mini Mozdonyok Nagy Napja volt a Mini Magyarország Makettparkban Szarvason. A Vasutas nap alkalmával évről-évre egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

A Szarvasi Arborétum területén található a Mini Magyarország Makettpark. A Kárpát-Medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában található park hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodái minden apró részletének kidolgozott mása megtalálható itt. A makettpark minden évben csatlakozik a Vasutasnaphoz, melyen egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

A 11. alkalommal megrendezett vasútmodell kiállítással az érdeklődők betekintést nyerhetnek a vasút világába. Vasútmodellek, működő terep- és modulasztalok, valamint a békéscsabai vasútállomás átépítését bemutató fotókiállítás várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig.

A Kandó Kálmán Vasútmodell Klub közel 40 éve alakult. A tagok hetente kétszer találkoznak a Vasutas Művelődési Házban. A vasútmodell kiállítással igazi hagyományt teremtettek Békéscsabán, immáron 11. alkalommal pöfögnek fel a kismozdonyok. Számtalan óvodás, iskolás csoport és család látogat el évről évre rendezvényre.

- Tegnap óta készülnek a kollégák, nemcsak a ház kollégái, hanem a Kandó Kálmán Vasútmodell Klub törzsgárdája is segít a rendezvény megrendezésében, számos kiállító érkezett az ország területéről, még Szlovákiából is várunk kiállítókat, két termünkben állítottak fel terepasztalokat, amiket lehet csodálni. - monda el Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője