kezdeményezés

Folytatódott a „Kedvenc menü” kezdeményezés a békéscsabai általános iskolákban. Ebben a hónapban húslevest és tejbegrízt fogyasztottak ebédre a diákok, amit banánnal zártak.

Ebben a hónapban a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban rendezték meg a „Kedvenc menü” programot. A választás Lenkefi Lola 5/b osztályos tanuló kedvencére esett, ami húsleves, tejbegríz és banán volt.  A kiválasztott tanuló személyesen is részt vehetett kedvenc ételei tálalásában. Bíró Csaba igazgató elmondta, nagyon pozitívak a visszajelzések, a diákoknak nagyon tetszik kedvenc menü kezdeményezés. Örömmel fogyasztják ezeket az ételeket. 2018-ban több, mint 2000 ezer javaslat érkezett. Céljuk, hogy az óvodások felé is nyissanak.

A gyermekek örömmel fogyasztották a finomságokat.

A kedvenc menü programsorozat következő állomása a szlovák általános iskola lesz, ahol bizonyára ismét sok gyermeknek okoz majd örömöt a Gyermekélelmezési Intézmény kezdeményezése.

Kedvenc menü - ez a neve annak a kezdeményezésnek, amit a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény indított el általános iskolás diákok részére. A program keretében a diákok által javasolt ételek beépítésre kerülnek az adott havi étlapba.

A programot első alkalommal hirdette meg a Békéscsabai Gyermekélelmezési Központ. Az általános iskolák tanulói az idei évben minden intézményben leírják, hogy mi a kedvenc ételük. Ezek közül havonta kiválasztanak egyet és az beépítésre kerül az étlapba. Természetesen minden gyermek azt szeretné, ha a kedvencét készítenék el, de sajnos ezekre a kívánságokra a menzákon nincs lehetőség.

A gyerekek természetesen nagyon örülnek ennek a kezdeményezésnek és remélik, hogy a közeljövőben többször is lesz ilyen program.

A kezdeményezés első állomása a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium volt, ahol is Polczer Barnabás 6.A. osztályos tanuló kedvenc ételét készítették el ebédre, aki személyesen vett részt a tálalásban is.

„Házhoz megyünk”: ezzel az elnevezéssel indított útjára egy megelőző- vagyonvédelmi programot a Rendőrség. Békés Megyében Békéscsabán, Orosházán és Szarvason lépett életbe a kezdeményezés.

A program keretein belül szeptember 30-a és 2016. május 31-e között, minden hónap harmadik hetében információs pontoknál várják a rendőrség szakemberei a város lakóit. A cél, hogy a lakosság megkapja azokat a szükséges információkat, melyek a veszélyhelyzetek elkerüléséhez- vagy az önvédelmi képesség növelésében szükségesek.

- Az országos rendőr főkapitányság indította útjára ezt a bűnmegelőzési programot, ami a házhoz megyünk elnevezést kapta. nem olyan rendezvényről van szó, ahova el kell menni egy adott időpontban… olyan helyen jelennek meg a kollégáim ahol egyébként más ügyben vagy más programokon is megfordulnak a megyében élők. - mondta el Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr főkapitányság sajtószóvivője

Címkék: