Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Takács Péter

A Lehet Más a Politika Békéscsabai önkormányzati képviselője Takács Péter is értékelte az idei évet. A képviselő szerint az elmúlt időszak egyik pozitívuma többek között az, hogy egyre többen tudnak elhelyezkedni a piaci szférában, Békés Megyében. 

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos Békéscsabán tartott sajtótájékoztatót, ahol aktuális kérdésekről és a párt alapvető politikai gondolkodásáról is beszélt. Takács Péter a helyi szervezet vezetője bejelentette, hogy egy aláírásgyűjtésbe kezdenek Békéscsabán.

Az LMP, mint zöld párt, nagyon fontosan tartja környezetünk védelmét, amihez hozzájárul az, ha egy település minél több városrészt nyilvánít helyi védettségű területté. Takács Péter önkormányzati képviselő régóta törekszik arra, hogy a város minél több helyi jelentőségű természeti értéket őrizzen meg.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy a zöld pártok számára a környezetvédelem eszménye mellett nagyon fontos az, hogy a jövőben Magyarország fenntarthatósága növekedjen.

Az áprilisi városi közgyűlésen meghozott döntéseket már korábban értékelte Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői, most megtette ugyanezt Kocziha Tünde a Jobbik- és Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője is.

A közgyűlésen tárgyalták a leendő Munkácsy negyed kialakításáról szóló tervezetet, amelyben a program egyes elemeit terjesztette elő Szarvas Péter polgármester. Takács Péter, az LMP képviselője úgy gondolja, hogy az előterjesztés nem elég részletes egy ilyen hatalmas projekt megkezdéséhez:  „Én nem látom annak a garanciáját, hogy ez a 4,1 milliárd forint olyan hatékonysággal lesz elköltve, amely hosszú távon biztosítja az ide érkező turisták számát, illetve a tervezett attrakcióknak az önfenntartását. Úgy gondolom, hogy az anyagot alaposan át kell dolgozni. ”

Újabb helyi védettségű természeti területek létesülhetnek Békéscsabán. 2016 novemberében került a közgyűlés elé a természetvédelmi rendelet, melynek része, hogy január 31-ig bárki új területet javasolhatott az eddig meglévők mellé.

Az LMP önkormányzati képviselője, Takács Péter korábban is egyik élharcosa volt a természetvédelmi törekvéseknek, ezt most is bizonyítja, hiszem három új területet javasolt a védett területek közé. Az önkormányzati képviselő azt javasolta, hogy az Andrássy úti platánsor, a Szent István téren található ostorfák és platánok, valamint az I. Világháborús Hősi temetőhöz hasonlatosan, a Kastélyi Temető is kerüljön védettség alá.

Schiffer András szerint az LMP-s jelöltek az elmúlt négy évben megszolgálták az emberek bizalmát, és ez a fedezete az LMP-s képviselőknek az októberi választásokon. A párt társelnöke elmondta, hogy ha LMP-s képviselők kerülnek a testületekbe, akkor lesznek kezdeményezések a helyi gazdaság élénkítésére, a foglalkoztatás bővítésére, a közösségi közlekedés javítására, és a zöldfelületek megóvására.

Schiffer András, az LMP társelnöke szombati sajtótájékoztatóján kiemelte, érdemes az embereknek LMP-s képviselőket küldeniük a fővárosi és a vidéki önkormányzati testületekbe, mert véleménye szerint ezzel megakadályozzák a kartellpártok működését. Hangsúlyozta, hogy   az új önkormányzati ciklusban kezdeményezik a tartós, valódi munkahelyek létrehozását. Az LMP átfogó koncepciót dolgozott ki a közösségi közlekedés fejlesztésére.

Takács Péter személyében saját polgármesterjelöltet állít az LMP az őszi önkormányzati választásokon. A párt valamennyi választókörzetben indít képviselőjelölteket. Céljuk, hogy Békéscsaba egy nyitott, gazdaságra épülő, fejlődő, vonzó és élhető város legyen.

Takács Péter 20 éve a békéscsabai önkormányzat képviselője, az egyik legaktívabb szereplője a városnak. A 90-es évek eleje óta vezeti a Lencsési Közösségi Házat, így komoly közéleti és vezetői tapasztalatával a város javát szolgálná - mutatta be a jelöltet Gál István Elek a párt koordinátora. 

- Ha Takács Péter vezetné a várost, szervezné a közéletet a városi erőforrásokat, akkor nem csak látványberuházások, hanem a békéscsabai polgárok valós érdekeit kifejező fejlődés is elindulna Békéscsabán – emelte ki Gál István Elek.

Oldalak