Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

szakemberek

Békéscsabán tartott nyílt napot az SOS Gyermekfalvak orosházi egysége. Az előadáson az érdeklődők első kézből kaphattak tájékoztatást a hivatásról gyakorló nevelőszülőktől és szakemberektől.

Minden gyermek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújtanak biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban. Magyarországon először 1983-ban Battonyán tették le az első alapkövét a programnak, majd ezt követően több hazai városban is létesültek gyermekfalvak a gyermekek-, valamint fiatal felnőttek gondozása céljából. Míg Kecskeméten és Kőszegen az eredeti modell működik, addig Orosházán az SOS-, illetve saját ingatlanokban végzik a nevelőszülői tevékenységet.

Fiatal korban a legfontosabb, hogy elhintsék azokat a magokat a szakemberek, melyek által a gyermekek egészséges felnőttekké válhatnak. Ennek apropóján már 20. alkalommal rendezték meg a Szenvedélyünk az egészség című vetélkedőt középiskolások számára.

Elsősegélynyújtó feladatok, véradó kérdőív, egészség keresztrejtvény. Ilyen és ehhez hasonló feladatokban mérték össze tudásukat azok a középiskolások, akiknek szenvedélye az egészség. Idén huszadik alkalommal rendezték meg a programot, ahol 25 csapat indult 3-3 fővel.

- A vetélkedőre 25 csapat nevezett be, három fős létszámmal jöttek a csapatok. És Békéscsaba valamennyi iskolájából hívtunk gyerekeket a vetélkedőre. A középiskola létszámát és az érdeklődést figyelembe véve, 1-3 csapatot indított a versenyen. Nagy örömünkre szolgál, hogy vannak már visszatérő gyerekek, akik általános iskolás korukba és most középiskolás korukban is részt vesznek a vetélkedőn. - mondta el Kotroczóné Antal Teréz, a Magyar Védőnői Szolgálat megyei vezető védőnője