Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

kampány

Május 26-ra írta ki az Európai Tanács az Európa Parlamenti választást. A pártok már megkezdték a kampányt, a Jobbik országgyűlési képviselője, Dr. Steimecz Ádám Békéscsabán buzdította a választópolgárokat a szavazáson való részvételre.

Mind a kormánypártok, mind pedig az ellenzéki pártok úgy gondolják, hogy az idei EP-választás hosszú évtizedekre meghatározhatja az európai politika alakulását. Dr. Steimecz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője is erre hívta fel a figyelmet békéscsabai látogatásán.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom programjában az előző témák mellett természetesen szerepel a párt korábban elindított Béruniós kezdeményezése is, amely az "egyenlő munkáért - egyenlő elvet" szimbolizálja a jobboldali párt szerint.

A Jobbik EP listáját Gyöngyösi Márton vezeti, akit Balczó Zoltán és Jakab Péter követ. A választás egyfordulós, listás szavazás, melyen a jogszabályok szerint csak pártok indulhatnak. Magyarország - mint az előző években - a 2019-es választásokon is 21 képviselőt küldhet majd az Európai Parlamentbe.

A nemek közti bérkülönbségek csökkentése mellett kampányol a Magyar Szakszervezeti Szövetség nőtagozata. A kampány részeként ellátogatott Békéscsabára a nőtagozat elnöke.

Országos kampányt indított a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozata, melynek célja felhívni a figyelmet a férfiak és nők közötti bérkülönbségek mértékére és a hátrányos diszkriminációk megszüntetésére. Ezen kampány keretén belül látogatott el a szövetség nőtagozatának elnöke Békéscsabára.

Megköszönték a békéscsabai Jobbik képviselői, hogy a csabaiak Szarvas Pétert választották polgármesternek.

Szabóné Kocziha Tünde a szavazást értékelő sajtótájékoztatón elmondta, a független polgármester sikerét, ők saját sikerüknek is tekintik, hiszen a kezdetektől Szarvas Pétert tartották emberileg és szakmailag is érdemesnek arra, hogy a várost vezesse. Ez az oka annak is, hogy nem indítottak polgármester-jelöltet vele szemben. A politikus hozzátette, ez a támogatás nem azt jelentette, hogy a polgármester a Jobbik zászlaja alatt indult volna, csupán azt, hogy pártja is őt tartotta alkalmasnak a feladat ellátásához.

A kampányról Strifler Attila úgy nyilatkozott, nekik az anyagi lehetőségek miatt sokkal kevesebb médiafelület jutott, ennek ellenére a helyi szavazótáborukat sikerült megőrizniük. A Jobbik mindemellett kérte a többi pártot, hogy a szavazók akaratának megfelelően segítse a független polgármester munkáját.

Szarvas Péter független polgármesterjelölt szűk két héttel a választás előtt  sajtótájékoztatón értékelte a kampány eddigi történéseit, valamint a választáshoz kapcsolódó változásokról és szabályokról tartott összefoglalót.

Szarvas Péter hangsúlyozta nagy örömére szolgál, hogy a békéscsabai jelöltek inkább saját elképeléseiket, programjaikat mutatták be az elmúlt időszakban, és nem egymás lejáratására törekedtek. A független polgármesterjelölt emellett beszélt azokról a szabályokról, amelyeket mindenképp be kell tartani a választás napján, többek között kiemelte, hogy az ívet mindenképpen a szavazó fülkében kell kitölteni. Arra hívta fel a választópolgárok figyelmét, hogy ha bármilyen törvénybeütköző történéssel találkoznak, akkor azt jelezzék a helyi választási bizottságnak.

Szarvas Péter zárásképp arra kérte a választásra jogosultakat, hogy minél többen nyilvánítsák ki véleményüket az október 12-i szavazáson.

Csütörtökön Békéscsabára érkezett Szél Bernadett, ahol a Lencsési Lakótelep egyik terén ismertette jövőbeni terveiket. A Lehet Más a Politika programja olyan tervezeteket tartalmaz, amelyek 21. századi megoldást kínálnak Magyarország problémáira. A párt társelnöke szerint nem szabad hátat fordítanunk az egyre növekvő szegénységnek, a foglalkoztatási helyzetnek és az energia politikának sem. Szél Bernadett hozzátette, büszke arra, hogy a pártjának van olyan munkahely teremtési programja, és egy olyan Munka Törvénykönyv koncepciója, amely orvosolni tudja azokat gondokat, amelyektől egy ország szenved.

A fórumon a békéscsabai választókörzet képviselőjelöltje, Takács Péter is kitért a szükséges változásokra. Hangsúlyozta, annak érdekében, hogy az ország egyről a kettőre jusson legfontosabb célkitűzés, hogy jól fizető munkahelyeket hozzanak létre a városban, illetve a város környékén. Ennek eszközei lehetnek a beruházások egyrészről, másrészről a helyi gazdaság megerősítése, harmadrészt pedig a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok szélesítése.