Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

aláírásgyűjtés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége közös aláírásgyűjtést indított, a magyar gazdák, az agrárgazdaság és termőföldjeink védelmében.

Jelentős európai uniós forrástól eshetnek el a magyar gazdák, ha megvalósul a 2018-ban megjelent uniós költségvetés-tervezet, mely szerint az EU mezőgazdasági támogatási rendszere, a Közös agrárpolitika költségvetését csökkentik. Az elvont támogatásokkal a migránsok letelepedésének és vidéki közösségekbe való beilleszkedését segítenék elő - mondta Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Az agrárium része a vidékkel való termékeny együttélés, a természet értékmegőrzése, amiben igen fontos szerepet tölt be a mezőgazdaság. Ehhez a precíziós gazdálkodás megvalósításához, Dr. Kulcsár László szerint elengedhetetlenek azok a fejlesztési források, amelyeket az

A Magyar Szakszervezeti Szövetség országos aláírásgyűjtő akciót indított a jelenlegi nyugdíjrendszer rugalmasabbá tételéért, hogy a nyugdíjazás kérdésében ne az állam döntsön az egyén helyett. Az aláírások gyűjtése Békés megyében is több ponton zajlik.

Ez év január elsején lépett életbe az a törvény, mely megszüntette a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj intézményét. E szerint mindenkinek dolgoznia kell 65 éves koráig, kivéve a 40 éves szolgálati idővel rendelkező nőket. Ezen a rendszeren szeretne változtatni a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Több mint 2500 aláírást gyűjtött össze a Szent István Egyetem gazdasági campusának hallgatói önkormányzata, hogy ezzel is tiltakozzanak az intézmény bezárása ellen. Az íveket, kisebb nehézségek árán, tegnap délelőtt adták át Kiss Tibor alpolgármesternek.

Nagyméretű borítékkal a kezében várakozott Kelemen Ildikó az egyetem hallgatói önkormányzatának titkára. A boríték tartalma az a 2500 aláírás, amit az elmúlt 3 hétben összegyűjtöttek, tiltakozásképpen a békéscsabai kar bezárása ellen. Társaival azért gyűltek össze, hogy átadják az íveket Vantara Gyula polgármesternek. Mivel az e-mailjeikre nem kaptak választ, a 11 órára meghirdetett ügyfélfogadásra érkeztek a Szabadság téri Fidesz Irodához.

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Szent István Egyetem békéscsabai karának megmentésért az intézmény hallgatói önkormányzata. A hallgatók nem hivatalos információk alapján indították az akciót, attól félnek, hogy a megyeszékhelyen megszűnnek a képzések és az iskola bezárja kapuit.

A viharos időjárás sem szegte kedvüket az elhivatott fiataloknak, akik szerdán, a Gazdasági Campus főépülete előtti területen tették ki az íveket, pedig az ő fő feladatuk, hogy gondtalanul a tanulmányaikra összpontosítsák az energiájukat. Véleményük szerint egy megyeszékhelyen mindenképpen szükség van felsőoktatási intézményre. 

Kelemen Ildikó, a HÖK képviseletében elmondta, pontos, írásba foglalt információjuk nincs, de egyre többet hallanak arról, hogy a kart megszüntetnék és áthelyeznék a képzéseket Szarvasra vagy Gödöllőre.

-Ennek szeretnénk elébe menni és megakadályozni azt, hogy ez megtörténhessen- jelentette ki Kelemen Ildikó.