Békéscsabai Torna Club

10 óvoda, 550 kisgyermek, valamint nagy zsivaj, ezek jellemzik január 23-tól 5 napon keresztül a Békéscsabai Torna Club Kórház utcai tornatermét. A terem ugyanis otthonául szolgál, a Hiszek Benned Sportprogram keretén belül megvalósuló Óvodai Bukfencparádénak.

Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága idén is meghirdette a Hiszek Benned Sportprogramot, melyre Békéscsaba önkormányzata 10 projekttel pályázott, ebből négyet meg is nyert. Időrendben az első az Óvodai Bukfencparádé, melynek a békéscsabai Torna Club Kórház utcai tornaterme adott otthont. A terem megtelt a lelkes óvodások zsivajával. A szervezők elmondása szerint az ehhez hasonló szervezések igen fontosak lehetnek a kisgyermekek számára, hiszen a sport fontosságának bemutatását igen korán tudatosítani kell bennük.

Jövőre is várja a tornázni, mozogni vágyó gyerekeket a Békéscsabai Torna Club.  Ezt a Békéscsabán nagy hagyományokkal rendelkező sportot már igen korán-, még óvodás korban érdemes elkezdenie annak, aki kimagasló eredményeket szeretne elérni ebben a sportágban.

A tornasport egyik legfontosabb része a gyerekek képzése és a velük való foglalkozás. Sok szülőben, akinek a gyermeke tornázni szeretne, felmerül az a kérdés, hogy milyen lemondásokkal jár ez a sport és a rengeteg edzés miatt nem megy-e a tanulás rovására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez nincs így, és amellett, hogy a gyerekek élvezik és szeretik a tornát, az iskolában is helyt tudnak állni.

A békéscsabai Torna Club tanítványai közül három tornász is kijutott a Junior Európa Bajnokságra, amit Bern-ben rendeztek június 1-e és 5-e között. A Csaba Tv stábja kilátogatott a Torna Club-ba, ahol éppen az EB-ről visszaérkezett tornászok gyakoroltak.

Ugyan még csak nemrégen jöttek haza az EB-ről, de a Torna Club Junior növendékei folyamatosan edzenek. Zsilinszki Tünde, a lányok edzője értékelte az Európa Bajnokságon elért eredményeiket.

A tanítványaink közül hárman is kijutottak az Junior Európa Bajnokságra, Szujó Dorka, Szabó Mónika és Katona Barbara személyében. A szövetség kapitánya, a válogató versenyek alapján - Draskóczy Imre – említésre méltatta azt is, hogy Békéscsaba adta a válogatottak 50%-át az egész csapat Európa Bajnokságra, ahol 2 fő a felnőtteknél szerepelt Békéscsabáról Makra Noémi és Böczögő Dorina. - mondta el Zsilinszki Tünde edző Békéscsabai Torna Club

Ónodi Henrietta, Varga Adrienn, Böczögő Dorina, Makra Noémi és még sorolhatnánk a legnagyobb neveket azok közül a tornászok közül, akik a békéscsabai tornaoktatásnak köszönhetően világraszóló sikereket értek el. A Békéscsabai Torna Club minden évben töretlenül elölről kezdi a foglalkozást a legfiatalabbakkal.

A Bukfenc Akadémia berkein belül ismét sok tehetséges kislány nevelkedik Békéscsabán. Háromtól, hat-hét éves lánykák végzik az alapgyakorlatokat, ahogyan anno az 5 éves Ónodi Henrietta is kezdte. Ebben a világhírű klubban a fiatalok megismerkedhetnek egy olyan közeggel, ahol kiemelten fontos az önfegyelem, magatartás, amit az iskolában is kamatoztathatnak. A szakemberek már ilyenkor éles szemmel figyelik a kis tehetségeket.