Ónodi Henrietta

Nagyszabású sportgálát rendeznek Békéscsabán. December 11-én a Csabagyöngye Kulturális Központban olyan legendás sportolókkal találkozhatnak majd az érdeklődők, mint Ónodi Henrietta, Gedó György vagy Palotai Károly.

A sportgálán a város köszönti korábbi legendás sportolóit, közöttük Ónodi Henriettát, aki 25 évvel ezelőtt lett olimpiai bajnok Barcelonában, Palotai Károly egykori olimpiai bajnok labdarúgót és a szintén olimpiai bajnok ökölvívót Gedó Györgyöt. A program további részében átadják a Békéscsaba Sportjáért járó kitüntetést Unyatinszki Mihálynak és Kormos Mihálynak, majd Hevesi Tamás koncertjét élvezhetik a gálára ellátogatók. Az ünnepi beszédet a gála ötletgazdája, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tartja majd.

Ónodi Henrietta, Varga Adrienn, Böczögő Dorina, Makra Noémi és még sorolhatnánk a legnagyobb neveket azok közül a tornászok közül, akik a békéscsabai tornaoktatásnak köszönhetően világraszóló sikereket értek el. A Békéscsabai Torna Club minden évben töretlenül elölről kezdi a foglalkozást a legfiatalabbakkal.

A Bukfenc Akadémia berkein belül ismét sok tehetséges kislány nevelkedik Békéscsabán. Háromtól, hat-hét éves lánykák végzik az alapgyakorlatokat, ahogyan anno az 5 éves Ónodi Henrietta is kezdte. Ebben a világhírű klubban a fiatalok megismerkedhetnek egy olyan közeggel, ahol kiemelten fontos az önfegyelem, magatartás, amit az iskolában is kamatoztathatnak. A szakemberek már ilyenkor éles szemmel figyelik a kis tehetségeket.