Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Atlétikai Klub

Megtartotta a 2018-as versenyév ünnepi megnyitóját a Békéscsabai Atlétikai Klub. Az ünnepségen rövid évértékelőt is tartottak az elmúlt év eredményeiről.

A 2017-es év kiválóan sikerült a békéscsabai atlétáknak elég, ha csak Márton Anita súlylökő világbajnoki ezüstérmére vagy Baji Balázs gátfutó világbajnoki bronzérmére gondolunk. Ezen kimagasló nemzetközi eredmények mellett a Klub számos országos bajnoki címet is szerzett. A tavalyi eredmények után 2018-ban is bizakodóan várják a versenyszezont. Márton Anita a Klub legismertebb és legeredményesebb versenyzője idén még tovább bővítheti éremgyűjteményét. A kiváló súlylökő az ünnepségen elmondta, hogy milyen fontosabb versenyei lesznek idén.

A versenyekre való nyugodt felkészülést elősegíti az, hogy Anita új hosszú távú szerződést kötött a klubbal.

30. alkalommal startolt el a Szilveszteri Futógála melyet a Békéscsabai Atlétikai Klub szervezett.

Már hagyomány, hogy szilveszter napjának reggelén a sportolni vágyók a békéscsabai Városi Sportcsarnoknál gyülekeznek, és három távban mérhetik össze tudásukat. A hideg idő és az eső sem szegte kedvüket a nevezőknek, hiszen rengetegen kilátogattak az eseményre. Az első rajtot Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Márton Anita olimpiai súlylökő indította el.

A futógálán ezúttal is két rajtot rendeztek. Először a családok és a 60 év feletti amatőr futók indultak el, majd ezt követően az igazolt versenyzők, a bátor amatőrök, az általános iskolás futók, illetve az önszorgalomból futók rajtoltak. A verseny most is az élményről és a jókedvről szólt.

Idén is sokan érkeztek a családjukkal, jelmezben vagy éppen a család kedvencével.

Az alapozás, minden egyes sportág alapja, erre építhető a jövő eredménye. Célok nélkül viszont az alapozási munka sem lesz olyan eredményes, mint ahogy azt szeretnék. A Békéscsabai Atlétikai Clubnál a célok, az alapozás és a szakma is egy hullámhosszon van, ahol már javában zajlik a felkészülés a nyári szezonra.

A Békéscsabai Atlétikai Klubnál már javában tart az alapozás időszaka, mely arra szolgál, hogy a fedett pályás és szabadtéri szezonra megalapozza az atléták erőnlétét, állóképességét. Egy nem könnyű időszakról van ilyenkor szó, hiszen – természetesen függ a versenyszámtól – több száz kilométer kerül a lábakba és több száz kilót mozgatnak meg.

- Most már próbáljuk a gyorsabb munkát elvégezni, 1 hete jöttem haza egy szlovákiai edzőtáborból. Úgy gondolom sikeres volt, gyűjtöttük a kilométereket, és egy hónap múlva jön a következő edzőtáborunk az egy három hetes lesz. Én nagyon remélem, hogy az olimpiai szintre elég lesz, amin változtattak, könnyítettek 3 percre vagyok tőle, ebben az évben ez a célkitűzés. – mondta el Kovács Barbara gyalogló