Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet

Egy az Egyesült Államokban élő magyar hölgy szervez adománygyűjtést a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet részére, a befolyt összegből pedig ágyneműket, takarókat vásárol majd.

Idén is megtartotta figyelemfelkeltő napját a Mályvavirág alapítvány több más, a méhnyakrák megelőzésével foglalkozó szerv közreműködésével. Az esemény folyamán a megelőzésre hívták fel a figyelmet.

A Mályvavirág alapítványt olyan civilek hozták létre, akik már maguk is találkoztak ezzel a betegséggel. Azért választották ezt a virágot szimbólumnak, mert ez egy olyan növény, mely nagyon nehéz körülmények között is virágozni tud. A helyszínen ebből kifolyólag lehetőség volt gyöngyből mályvavirágot fűzni, szakmai-, illetve kötetlen beszélgetéseken részt venni.

- Mi ezen a napon csak azt szeretnénk, ha mi nők magunkba néznénk és válaszolnánk arra, hogy megtettünk e mindent azért, hogy sokáig egészségesek legyünk. Elmentünk e legalább háromévente szűrővizsgálatra, és propagáltuk-e a környezetünkben lévő fiatalok körében a védőoltást, ami ez ellen a betegség ellen is nagy védelmet nyújt és csomó más betegség ellen is akár a fiúk, akár a lányok körében védelmet nyújt. – mondta el Kotroczóné Antal Teréz vezető védőnő