alföld vívó akadémia

Megtartotta évértékelő gyűlését Békéscsabán az Alföld Vívó Akadémia. A rendezvényen a klub edzői és a válogatott sportolók mellett a Magyar Vívó Szövetség is képviseltette magát.

A helyi vívóklub évtizedek óta a vidéki utánpótlás egyik kiemelt bázisa, hiszen több korosztályos válogatott, válogatott kerettag és felnőtt válogatott sportoló sikere jelzi az itt folyó munka minőségét. Az Alföld Vívó Akadémia és a Magyar Vívó Szövetség a város vezetőivel együtt közösen értékelte az elmúlt év eredményeit, amire méltán lehet büszke a város, hiszen a sportolók egy igazán eredményes idényt tudhatnak maguk mögött.

A klubban nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő alapok elsajátítására. Az edzések során a fiatalok egy alap fizikai felkészítéssel kezdenek, majd tovább tanulják a vívás tudományát. Ehhez pedig megfelelő ösztönzés lehet, hogy a versenyeken már fiatalon megmérettessék magukat.

Történelmi sikert írt Petri Renáta és Kazár Dóra, akik aranyérmesként térhettek haza az Európa-bajnokságról. Mindkét lány oszlopos tagja a 3 éve veretlen csabai csapatnak. Országos bajnoki címet nyertek serdülő, kadet és junior csoportban is. Ezen kívül a csabai lányokból álló csapat nyerte a pozsonyi bajnokságot is. Békéscsaba polgármestere a város vezetői és lakói nevében is gratulált a lányoknak az eredményhez és sikeres felkészülést kívánt az előttük álló jövőbeni versenyekhez.

A lányoknak - elmondásuk szerint - nagyon sokat jelent ez az elismerés, mivel rengeteg munkát fektettek az edzésbe és a felkészülésbe, hogy egyéniben és csapatban is magas teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sok munka meghozta eredményét és remélhetőleg a jövőben is hasonló, kimagasló teljesítményt nyújtanak majd a sportolók.

A legjobb hazai párbajtőrözők mellett több országból is érkeztek a békéscsabai Grand Prix viadalra. A nemzetközi versenyen a fiatal vívók négy korosztályban, több helyszínen szálltak harcba a győzelemért.

Csörögtek a pengék az elmúlt hétvégén az Alföld Vívó Akadémia csarnokában, ahol folyamatosan zajlottak a selejtezők a továbbjutásért. Az Olimpici versenysorozat részeként zajló Csaba Kupa immár hagyományosan tavasszal érkezik a békési megyeszékhelyre. Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője kiemelte, a klub a kezdetektől a rendezők közé tartozik, és mindig ez a verseny az utolsó az országos bajnokság előtt, így ez egy jó erőfelmérő mindenki számára. 

A párbajtőrözők legnagyobb reménységei Grand Prix viadalon küzdenek meg a legjobb helyezésekért.

Az Alföld Vívó Akadémia és az Olimpici Közhasznú Alapítvány a Magyar Vívó Szövetség rendezésében bonyolítja le az Olimpici Grand Prix versenysorozat utolsó állomásaként a Csaba Kupát. A lányok és a fiúk törpici, gyermek, újonc és serdülő korosztályban, egyéni számokban csapnak össze egymással. A három napos viadal több helyszínen zajlik, hiszen a Városi Sportcsarnok és az Alföld Vívó Akadémia vívóterme mellett több döntőt és eredményhirdetést a belvárosi bevásárlóközpontban rendeznek.

A vasárnap záruló nemzetközi versenyen több külföldi vívó érkezett, hiszen többek között román és ukrán párbajtőrözők is csatába szállnak a győzelemért. A viadal az utolsó bizonyítási lehetőség a fiatal reménységek előtt a június közepén rendezendő, balatonfüredi országos bajnokság előtt.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Fazekas Róbert