Petri Renáta

Történelmi sikert írt Petri Renáta és Kazár Dóra, akik aranyérmesként térhettek haza az Európa-bajnokságról. Mindkét lány oszlopos tagja a 3 éve veretlen csabai csapatnak. Országos bajnoki címet nyertek serdülő, kadet és junior csoportban is. Ezen kívül a csabai lányokból álló csapat nyerte a pozsonyi bajnokságot is. Békéscsaba polgármestere a város vezetői és lakói nevében is gratulált a lányoknak az eredményhez és sikeres felkészülést kívánt az előttük álló jövőbeni versenyekhez.

A lányoknak - elmondásuk szerint - nagyon sokat jelent ez az elismerés, mivel rengeteg munkát fektettek az edzésbe és a felkészülésbe, hogy egyéniben és csapatban is magas teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sok munka meghozta eredményét és remélhetőleg a jövőben is hasonló, kimagasló teljesítményt nyújtanak majd a sportolók.

A mezőny legesélyesebbjeként, mégis teher nélkül vívták végig a Békéscsabai Alföld Vívó Akadémia lányai az elmúlt hétvégi kadet országos párbajtőr bajnokságot és abszolút megérdemelten hozták haza az aranyérmet.

A fővárosban rendezték az országos párbajtőrbajnokságot, amelyre esélyesként érkeztek a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia lányai. Ennek megfelelően magabiztosan meneteltek, és a nap végén az ő nyakukba akaszthatták az aranyérmet.

- Ezektől a lányoktól körülbelül ez volt a várható, nagyon ügyes, nagyon szorgalmas, sokat dolgozó lányokról van szó. Akik mindent megtesznek a siker érdekében. Szerencsések is vagyunk, hiszen ritka az, hogy egyszerre több ügyes versenyző jön össze egy korosztályból, ez nálunk megvalósult. Így tudtuk hozni ezt a magyar bajnoki címet” – mondta el Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője