Szlovák Gimnázium

Az egészséges táplálkozásra, a rendszeres sportolásra és a kézmosás fontosságára hívták fel a diákok figyelmét a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumában.

Közös érték az egészség címmel indult mintaprogram Békés megyében az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és a szűrővizsgálatok fontossága érdekében. Az óvodás korosztálytól az idősekig mindenkit meg szeretnének szólítani.

Az egészségünk megőrzésére számos módon van lehetőségünk. Ezek közül Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács a szezonális termékek fogyasztásának fontosságát emelte ki.

Az ételek elkészítésében két nebuló is segédkezett. A békéscsabai szlovák általános iskolában az ízletes tésztasalátákat különböző zöldségfélékkel kóstolhatták meg a diákok.

A tanév végéhez közeledve kiállítást nyitottak a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban az óvodások rajzaiból. A Törp – Pingálók Képzőművészeti Szakkör már három éve működik az intézményben.

Baji Miklós Zoltán, a szakkör vezetője szülőként ismerkedett meg az intézménnyel és az óvónőkkel, ugyanis két gyermeke a Szlovák óvodába járt, majd három évvel ezelőtt a szülők ötletére kezdett el vezetni egy képzőművészeti szakkört az intézményben, ahova a mai napig sok gyermek látogat el.

- Húsz fővel megy a szakkör, visszajárnak az iskolások is, mikor szünetbe betudnak jönni kicsit. Ez egy nagyszerű hely egyébként, van lent egy külön terem, a Berki Zita rajztanárnak a faháza, ott kaptunk mi is helyet. A tanév az mindig kiderül, hogy milyen rövid, mert ahogy beindulunk szeptember októberbe, már szinte itt a tavasz és vége a tanévnek.  – mondta el Baji Miklós Zoltán képzőművész