rajzpályázat

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság 25. alkalommal hirdette meg a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. Idén 473 pályamunkát értékelt a zsűri.

A Békés megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is csatlakozott Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság által kiírt rajzpályázathoz. A legjobb, legötletesebb alkotásokból a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága kiállítást rendezett, melynek megnyitóján díjazták a rajzok készítőit. A pályázat részleteiről Kutyik Margit rendőrhadnagy tájékoztatotta a Csaba Tv-t.

A rajzokat a gyerekek bármilyen technikával elkészíthették. Lehetett festeni, ceruzával vagy zsírkrétával rajzolni, illetve ragasztani is. A pályázatra ötletesnél-ötletesebb rajzok érkeztek.

A beérkezett pályamunkák alapján látszik, hogy a gyermekek érdeklődnek a közlekedés iránt és ismerik a biztonságos közlekedés legfontosabb szabályait. A rajzok zsűrizésének egy fő szempontja volt.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület „Lakókörnyezetem értékei” címmel rajzpályázatot hirdetett óvodások és általános iskolások részére. A rajzpályázat második fordulójának eredményhirdetésére csütörtökön, került sor a békéscsabai Tourinform irodában.

A városban több olyan fejlesztés zajlik a belvárosban és a külsőbb területeken, amelyek a lakókörnyezetünk fejlesztését szolgálják. Ehhez kapcsolódnak úgynevezett szoft projektek, melyek keretében a Békéscsabai Turisztikai Egyesület rajzpályázatot hirdetett „Lakókörnyezetem értékei” címmel.

Kiss Petra másodszor vett részt ezen a rajzpályázaton. Tavaly második helyezést ért. Idei pályázaton pedig első helyezett lett.

Szák Tamás a Munkácsy Mihály Múzeumot rajzolta le, mellyel a zsűritől a különdíjat érdemelte ki.

A díjazott rajzok jelenleg az iroda falát díszítik, de januárban az összes beküldött pályamunkát kiállítják a Békés Megyei Könyvtárban.

Az „Tűzoltók beavatkozása” címmel egy rajzpályázatot hirdetett, melynek elbírálása május 21-én zárult le. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 2-án került sor.

A rajzpályázatot Békés-, Csongrád-, Hajdú-Bihar-, illetve Bács-Kiskun megye iskolái és óvodái számára hirdették meg, a pályamunkákat pedig két kategóriában is díjazták. Több száz alkotás érkezett be, így nem volt könnyű a zsűri munkája.

Korosztályonként 3-3 helyezett kapott jutalmat, illetve két-két különdíjat is kiosztottak a szervezők. Az első helyezett 150-, a második 100-, a harmadik helyezet pedig 50 ezer forint jutalmat kapott, ezzel is támogatják a csoport- és az osztálykirándulásokat.

A pályázat célja, hogy a gyerekek családi- és iskolai környezetben is végig gondolják, hogy hogyan lehet megóvni a környezetünket. Ezáltal mindenkihez eljut az a gondolat, hogy a környezetünket védeni kell és hogy mit tehetünk ennek érdekében. A gyerekek saját gondolataikat különböző technikákkal jelenítették meg.

Csenge rajzán a vízszennyezés volt a fő téma, hiszen fontosnak tartotta felhívni a figyelmet erre a jelenségre. Sorra vette, hogy mivel szennyezzük vizeinket, illetve hogyan pocsékoljuk az életet adó tiszta vizet.

A Békés Megyei Könyvtár már nem az első alkalommal ad otthont a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című kiállításnak.  24. alkalommal hirdette meg a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság a rajzpályázatot, melyre 605 db rajz érkezett. A műveket három kategóriában zsűrizték.

 

A pályázat témája a biztonságos közlekedés volt, viszont, hogy a gyerekekhez közelebb hozzák a témát, ezért új témakörként megjelent a kedvenc mesefigura járművének lerajzolása. Emellett a tavalyi év témájában is készíthettek alkotásokat. Ezeken a rajzokon az jelenik meg, hogy az állatok viselkedése és kinézete miként függhet össze a közlekedéssel. A rajzok különböző technikákkal készültek, megtalálhatók voltak ceruzával, filccel és zsírkrétával készült képek is.

 

A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek foglalkozzanak a közlekedéssel és baleseti okokkal, figyelmeztetésekkel. A kiállítást az érdeklődők március 24-ig tekinthetik meg a Békés Megyei Könyvtárban.

A Csabagyöngye Kulturális Központban került sor „A mi családunk” című rajzpályázat eredményhirdetésére, melynek keretében három korcsoportban díjazták a résztvevőket. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek rajzban mondják el, mit jelent számukra a család fogalma.

A Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház megyei rajzpályázatának díjátadó ünnepségét rendezték meg a Csabagyöngye Kulturális Központban. 21 békés megyei településről több mint 600 rajz érkezett be. A szervezők kaláccsal, meleg teával és kakaóval várták a gyerekeket.

Oldalak