Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

fotópályázat

A nagysikerű "Az ÉLET Campus Mundisként" című fotópályázat válogatott képeiből nyílt fotókiállítás az ország számos egyetemén. A tárlat most a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán is megtekinthető, képei a világ számos pontjára kalauzolják el a szemlélőt.

A 2019-es évben tovább bővülnek a külföldi tanuláshoz kapcsolódó lehetőségek. Az ERASMUS+ program mellett a Campus Mundi programra is lehet pályázni; akár részképzésre, szakmai gyakorlatra vagy rövid tanulmányútra is beadható a jelentkezés a Tempus Közalapítványhoz.

A program nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok megerősítsék-, illetve magasabb szintre emeljék nyelvtudásukat és más kultúrákat is megismerjenek. A tárlaton kiállított fényképek az eddigi utazásokról és kalandokról a program sikerességét bizonyítják.

A kiállítás iránt érdeklődők még február 22-ig tekinthetik meg a tárlatot Békéscsabán, a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán. Ezt követően a kiállítás február 25-től a Debreceni Egyetemen lesz látható egy héten keresztül.

A Lencsési Közösségi Ház és a Márvány Fotóműhely egy kiállítást rendezett a „Csak tiszta forrásból…” című fotópályázat zsűrizett alkotásaiból. A megmérettetésre a határainkon belül- és túl élő, és alkotó magyar fotósok jelentkezhettek. A tárlat megnyitójával egybekötve kiosztották a pályázat díjait is.

A „Csak tiszta forrásból…” elnevezésű fotópályázatot immáron 16. alkalommal szervezte meg a Márvány Fotóműhely és a Lencsési Közösségi Ház. A megmérettetés a március 15-i ünnephez kötődik és hagyományos, valamint digitális technikával készült, kizárólag fekete-fehér képekkel vehetnek részt rajta a versenyzők.

A több mint 600 alkotásból 50-et választott ki a zsűri, a döntés pedig nem volt könnyű, hiszen az előző évekhez hasonlóan idén is számos minőségi alkotás érkezett be a kiírásra. Az első helyezett „A Családfő” című alkotás lett. Készítője, Horosnyi Sándor stábunknak elmondta, hogy már néhány éve részt vesz a versenyen, de csak most sikerült a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állnia.

Múlt csütörtökön rendezték meg a Mesélő vizek című fotópályázat eredményhirdetését a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az díjak átadása előtt Ando György, a múzeum igazgatója köszöntötte az igen szép számban megjelent közönséget, majd Boldog Gusztáv nyitotta meg a kiállítást. 

November 27-én egy igen népszerű kiállítást nyitottak meg a Munkácsy Mihály téglatermében, melyhez kapcsolódóan hirdettek meg egy fotópályázatot, melynek az eredményhirdetése múlt héten zajlott. A fotópályázatra három kategóriában lehetett nevezni: növény, állat, táj.A díjátadó után a három kategória első helyezettjei mondtak pár szót a képeikről.

- Úgy voltam vele, mindig azzal a logikával indulunk el fotózni, hogy ha megyünk, hogy amerre az út visz, és amit meglátunk, azt lefotózzuk, amit jónak gondolunk, hogy a véletlen műve legyen az egész. Semmire nem készülünk, viszünk magunkkal mindent, aztán ami jön. Így készült ez a kép. – mondta el Mészár Erik, a Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola tanulója, aki első helyezést ért el „Növény” kategóriában