megnyitó

Megtartotta a 2018-as versenyév ünnepi megnyitóját a Békéscsabai Atlétikai Klub. Az ünnepségen rövid évértékelőt is tartottak az elmúlt év eredményeiről.

A 2017-es év kiválóan sikerült a békéscsabai atlétáknak elég, ha csak Márton Anita súlylökő világbajnoki ezüstérmére vagy Baji Balázs gátfutó világbajnoki bronzérmére gondolunk. Ezen kimagasló nemzetközi eredmények mellett a Klub számos országos bajnoki címet is szerzett. A tavalyi eredmények után 2018-ban is bizakodóan várják a versenyszezont. Márton Anita a Klub legismertebb és legeredményesebb versenyzője idén még tovább bővítheti éremgyűjteményét. A kiváló súlylökő az ünnepségen elmondta, hogy milyen fontosabb versenyei lesznek idén.

A versenyekre való nyugodt felkészülést elősegíti az, hogy Anita új hosszú távú szerződést kötött a klubbal.

Újkígyóson, az önkormányzati konyha épületében nyílt meg a Park étterem és kávézó, mely egy elegáns, modern környezetben várja a vendégeket.

Nem klasszikus önkormányzati feladat éttermet üzemeltetni, de Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere úgy gondolja, hogy feladatuk az újkígyósi emberek szórakozását és a különböző igényeiket kiszolgálniuk. Ez egy olyan igény volt, amit fontos a helyieknek biztosítani.

- Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy a turisztikai fejlesztéseket minél jobban meg tudjuk oldani. Szeretnénk azt, hogy minél többet meg tudjunk magunknak mutatni Újkígyósból. De nem csak az ideérkezőknek szeretnénk valami jó helyet felajánlani, hiszen ez egy jó hely, majd remélem, hogy a vágóképekből is ez látszani fog, hanem az Újkígyósiaknak is egy régi vágya volt az, hogy egy A’la carte étterem nyíljon itt Újkígyóson. – mondta el Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere

A különleges komplexumot egész napos ingyenes programsorozattal nyitották meg, ahol néptáncbemutatók, koncertek, színházi produkciók, gyermekprogramok, és természetesen Csabai kolbász várta az érdeklődőket.

Ünnepélyes szalagátvágással kezdődött az egyedülálló gasztroturisztikai központ megnyitása, ahol Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, Vantara Gyula polgármester, Hanó Miklós alpolgármester és az üzemeltető részéről Kozma János közösen vágta el a nemzeti színű szalagot. Csepreghy Nándor példaértékűnek nevezte a beruházást, amely a magyar kormány teljes támogatását élvezte.

- Azt gondolom, hogy Békéscsabán, a kolbász fővárosában, mindenképpen szükség volt egy olyan központra, ahol e köré a gasztronómiai élmény köré szerveznek aktivitásokat. Ez egyszerre jelent egy kikapcsolódási lehetőséget az itt lakó embereknek, akik annak ellenére, hogy békéscsabaiak, itt mégis vendégek, és növeli azt a turisztikai vonzerőt, amit Békéscsaba jelent akár a kolbászfesztivál idején, akár pedig azon túlmutatóan – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Immár negyedik nyári szezonját kezdte meg június 14-én a Holt-Körös festői szépségű partján a közel ezerfős befogadóképességű, országosan is egyedülálló Szarvasi Vízi Színház, melynek programját a Magyar Teátrum Kft. és a Békéscsabai Jókai Színház szervezi és bonyolítja le.

Görgényi Éva festőművész kiállítását nyitották meg a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.