Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

EP választás

Békéscsabára látogatott ma a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai Parlamenti képviselő jelöltje Staudt Gábor, aki többször is hangsúlyozta, hogy jelenleg a jobbik az egyetlen egy olyan párt, akinek kézzel fogható programja van.

A képviselő-jelölt ismertette a párt Európai Parlamenti programjának főbb elemeit. Felhívta a figyelmet, hogy nem kilépni szeretnének az Unióból, hanem mérleget vonni az elmúlt 10 éves tagságunk eredményeiből. Meglátása szerint, ha több a negatívum, akkor fontolóra kell vennünk a tagságunk létjogosultságát.

Címkék:

Csütörtök délelőtt a békéscsabai Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatót Várfi András, a Fidelitas országos alelnöke, illetve Bíró Csaba a Fidelitas Békés megyei elnöke. A két fiatal politikus szerint a baloldal az Európai Parlamentben nem a magyarok érdekeit képviselte, hanem egyfajta lejárató kampányhadjárat keretében rontották országunk megítélést a tagországok előtt.

Ma reggel Békés megyébe is megérkeztek az Európai Uniós választáshoz szükséges szavazólapok.Krattinger Márton a Területi Választási Iroda általános vezető-helyettese elmondta, hogy 573 dobozt kaptak, amelyek egyrészt tartalmazzák a szavazólapokat, ezen kívül a szavazáshoz szükséges kellékeket, jegyzőkönyveket, nyomtatványokat és az urnazáró tollat. 

A választókat most is transzparensek segítik a szavazásban. Minden szavazókörben kifüggesztik ezeket a plakátokat és előre láthatja mindenki azt is, hogy milyen lesz a szavazólap. A voksolásban közreműködő szerveknek azonban most jóval egyszerűbb dolga van, mint áprilisban, hiszen most csak egy szavazólapot kezelnek. Az egész ország ugyanis egy szavazókört képvisel, tehát az egyes településekbe, megyékbe elért eredmény önmagában értelmezhetetlen, csak az egész ország összesítését követően válik bizonyossá, hogy mely párt, vagy pártok jutnak EP képviselői mandátumhoz.