Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békés Megyei Mérnöki Kamara

A Tudományok Napja és a Mérnök nap alkalmából ünnepséget tartott a Békés Megyei Mérnöki Kamara. A rendezvényen a tudományos előadások mellett átadták a Dr. Cserei Pál díjat is.

Idén is megrendezték a Tudományok Napja alkalmából tartandó Mérnök Napi ünnepséget Békéscsabán. Az eseményen a Békés Megyei Mérnöki Kamara tagjai visszatekintettek az elmúlt évre, valamint előadásokat is hallhattak melynek középpontjában, az egyik legfontosabb békés megyei mérföldkő, az M44-es gyorsforgalmi út állt.

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke Nagy Gyula, kitért arra, hogy azért is fontos ez az esemény, mert ilyenkor alkalmuk van találkozni egymással, nem csak szakmai, hanem baráti szempontból is.

Az előadásokat követően a kitüntetések átadására került sor, ahol a 2013-ban alapított Dr. Cserei Pál díjon kívül a Békés Megyei Mérnöki Kamara kitüntetéseit is kiosztották.

Együttműködési megállapodást írt alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Mérnöki Kamara. A paktumot a felek a mérnökök napi ünnepséggel egybekötve írták alá.

A magyar tudomány ünnepéről a Magyar Tudományos Akadémia már 1997 óta megemlékezik, hivatalosan azonban 2003 óta ünnepeljük minden év november 3-án, azon a napon, melyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét felajánlotta a Magyar Tudós Társaság megalapítására és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását. Ezen a napon tartják a Mérnökök Napját is, melyet a Békés Megyei Mérnöki Kamara a Békés Megyei Kormányhivatal épületében ünnepelt.

Az eseményhez kapcsolódva ünnepélyes keretek között írták alá a kormányhivatal és a mérnöki kamara együttműködési megállapodását.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kiemelte, hogy a mérnökök fontos munkát végeznek és nekik köszönhető a fejlődés és az előrehaladás is, valamint beszámolt a kamarával való együttműködésről is.

Megtartotta rendes éves közgyűlését a Békés Megyei Mérnöki Kamara. A napirendi pontok között szerepelt az éves beszámoló és a költségvetési terv elfogadása. Buzás Zoltán, a kamara elnöke elmondta, hogy a tavalyi évben a szűkös kereteken belül eredményesen gazdálkodtak, amit a tagdíjakból tehettek meg, majd tavaly egy pályázati forrásból a miniszterelnökség biztosított számukra 5 millió forintot, amiből eszközcseréket és az elmaradott jutalmakat tudták fizetni. Kiemelte, hogy nem volt egyszerű évük a majdnem hetente megjelenő új jogszabályok miatt, továbbá kitért a 2016-os év legfontosabb feladataira is.