kék hírek

Főnöke tudta és engedélye nélkül használta munkáltatója egyik autóját egy orosházi férfi, úgy hogy jogosítványa sem volt. Mindez akkor derült ki, amikor a kocsival baleset okozott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Közlekedési baleset történt 2019. május 12-én 20 óra 15 perckor Orosházán, a Szilágyi Erzsébet utcában. Egy kisteherautó letért az útról és villanyoszlopnak ütközött. Az autót vezető 37 éves orosházi férfi nem sérült meg a balesetben. A helyszínen elmondta a rendőröknek, hogy nincs vezetői engedélye és az autó sem az övé. A teherautó egy vállalkozó tulajdona, aki nem adott engedélyt arra, hogy az alkalmazottja vezesse a kocsit. A 37 éves Sz. Gyulának munkaidő után a cég telephelyén kellett volna hagynia a járművet, de ő a főnöke tudta nélkül azzal járt haza és hétvégén is használta. A baleset előtt az egyik barátjától vitt el építési törmeléket és éppen hazafelé tartott.

Címkék:

Balesetnél helyszíneltek a rendőrök Békéscsabán és Békésen.

Békés megyében, 2019. július 30-án három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, az Andrássy út és a Mednyánszky utca kereszteződésében, 9 óra 45 perc körül egy személygépkocsi nem adott elsőbbséget és elütött egy kerékpárral közlekedő gyermeket. A kisfiú elesett és könnyű sérülést szenvedett. Negyed órával később szintén Békéscsabán, az Andrássy úton összeütközött két kerékpáros. A balesetben az egyik biciklis könnyebben megsérült. Békésen, a Táncsics Mihály utcában, 11 óra 30 perc körül elesett egy motorral közlekedő férfi. A mentők a jármű vezetőjét súlyos sérüléssel vitték kórházba.

Címkék:

A rendőrség feloldotta a félpályás útlezárást Nagyszénáson, ahol korábban halálos közlekedési baleset történt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, befejeződött a helyszínelés Nagyszénáson, a Bartók Béla utcában, ahol korábban halálos közlekedési baleset történt. A félpályás útlezárást a rendőrség 2019. július 30-án 4 óra 32 perckor feloldotta, a forgalom mindkét sávon zavartalanul halad. 

Címkék:

Rátámadt az édesanyjára egy fiatal Kondoroson. Egy vascsővel többször megütötte, majd forró vízzel is leöntötte az asszonyt, aki súlyosan megsérült. A fiú ezután elmenekült a házból, de a rendőrök néhány óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

Összeveszett az édesanyjával egy fiatal férfi 2019. július 26-án 22 óra körül Kondoroson, egy családi házban. Szóváltás közben a 19 éves Sz. Gábor egy vascsővel többször megütötte a nőt, majd forró vizet öntött rá. Bántalmazás közben azt is elmondta, hogy szeretné, ha az anyja meghalna. A fiú ezután elmenekült a házból. A sérült nő a szomszédoktól kért segítséget. Az értesített mentők a nőt súlyos állapotban, törésekkel és égési sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrök a fiatal férfit 2019. július 27-én 5 óra 20 perckor az egyik barátjánál fogták el. Sz. Gábort a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Címkék:

Szeghalmon a rendőrség őrizetbe vett két férfit, akik a gyanú szerint kábítószert terjesztettek és rendszeresen fogyasztottak is belőle.

Kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség két férfit 2019. július 26-án Szeghalmon. A gyanú szerint a 35 éves és 39 éves férfiak rendszeresen fogyasztottak és másoknak is adtak el kábítószernek minősülő anyagot. A rendőrök a házkutatások során készpénzt, mérleget és egy olyan mobiltelefont is lefoglaltak, amiben a terjesztést igazoló üzenetek voltak. Mindkét férfinál kábítószergyanús anyagokat is találtak a nyomozók, ezek hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a büntetőeljárás során tisztázza azt is, hogy a férfiak kiknek adhattak el a náluk talált anyagokból.

Címkék:

Ittasan és vezetői engedély nélkül vezetett személyautót egy férfi Orosházán. Mielőtt intézkedés alá vonták volna, a férfi a közúti jelzőtábla tiltása ellenére kanyarodott be az egyik utcába.

Címkék:

A pulton felejtette egy nő a pénztárcáját egy füzesgyarmati élelmiszerboltban. Egy férfi meglátta és ellopta a tárcát benne több százezer forinttal. A rendőrök 6 órán belül elfogták, így a tulajdonos visszakapta a pénzét.

Ellopták egy nő pénztárcáját 2019. július 22-én 15 óra 30 perc körül Füzesgyarmaton, egy élelmiszerboltban. Az idős nő a pulton felejtette a tárcát, majd mikor észrevette, hogy nincs meg, már hiába kereste. Miután bejelentést tett a történtekről a rendőrségen, a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei azonnal elkezdtek információkat gyűjteni. A helyi körzeti megbízott és a nyomozók 6 órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 46 éves füzesgyarmati férfit otthonából állították elő. Megtalálták nála a pénztárcát benne több mint 300 ezer forinttal, amit visszaadtak a nőnek. A férfi ellen lopás miatt büntetőeljárás indult.

Címkék:

Előállítások a balesetmentes napon.

Békés megyében 2019. július 22-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2019. július 22-én előállítottak egy 17 éves békéscsabai fiatalembert, akinél a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett. A fiú ellen kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárás indult, a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Köröstarcsán, 2019. július 22-én este egy férfi vita közben rányitotta az ajtót élettársára. Az idős nőt az ajtó úgy meglökte, hogy elesett és súlyosan megsérült. A férfi ellen a Békési Rendőrkapitányság testi sértés miatt büntetőeljárást indított.

Címkék:

Személyes adattal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert egy nő fényképével létrehozott egy profilt egy internetes partnerkereső oldalon. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Internetes hirdetésre hivatkozva vette fel a kapcsolatot az egyik közösségi oldalon egy férfi egy békéscsabai nővel. A nő nem regisztrált semmilyen társkeresőn, nem tudott róla, hogy a fényképe fent van egy ilyen weboldalon. A történtek után feljelentést tett a rendőrségen. Kiderült, hogy egy ismerőse, aki megharagudott rá, az egyik közösségi oldalon lévő profiljáról lementette a képeket, majd egy becenévvel és bemutatkozással együtt feltette a partnerkereső oldalra. A férfi kihallgatásán elismerte, hogy regisztrálta a nőt, amit később megbánt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 46 éves békéscsabai férfit személyes adattal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. július 19-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Címkék:

Balesetnél helyszíneltek a rendőrök Békéscsabán és Kétsoprony közelében.

Békés megyében 2019. március 11-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, a Petőfi utcában, 11 óra 15 perc körül egy személyautó tolatás közben elütött egy kerékpáros nőt, aki elesett és könnyebben megsérült. Ezután, ahogy arról korábban beszámoltunk, a 44-es számú főúton, Kétsoprony közelében összeütközött egy kamion, egy kisteherautó és egy személygépkocsi. A tehergépkocsiban hárman könnyű sérülést szenvedtek. A személyautó vezetőjét pedig súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a mentők.

Mindkét baleset okát és körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Címkék:

Oldalak