kék hírek

Két férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy betörtek egy tanyába Békéscsabán.

Betörtek egy tanyába 2016. november 11-éről 12-ére virradó éjjel Békéscsabán. A tanyaépület és a hozzá tartozó kamra lakattal lezárt ajtaját kiszakították a helyéből, majd átkutatták a helyiségeket. Réz órát, hatástalanított sörétes vadászfegyvert, gyógyszertári mérleget, körülbelül 40 kilogramm szárazkolbászt, benzinmotoros láncfűrészt és egy demizsont vittek el, amiben pálinka volt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei elfogták a lopás gyanúsítottjait. A 32 éves eleki T. Ferenc és lőkösházi társa ellen folytatott nyomozást a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2017. szeptember 22-én lezárta. A büntetőeljárás iratait mindkét gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbítják a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Címkék:

A rendőrség vádemelést javasol egy kevermesi férfi ellen, aki Békés és Csongrád megyében több helyen olyan bankjegyekkel fizetett, amelyeket maga készített.

Hamis tízezresekkel fizetett egy kevermesi férfi Békés és Csongrád megyében több helyen. A bankjegyeket maga készítette, nyomtatta és főként vendéglátóhelyeken egyenlítette ki velük a pár száz forintos számláit. Békéscsabán, 2016. december 28-án két sörözőben és egy kávézóban is fogyasztott, vásárolt, majd ugyanezen a napon egy gyulai sörözőben is megpróbált hamis tízezressel fizetni. Gyulán a pultos azonnal látta, hogy nem eredeti bankjegyet kapott. A békéscsabai vendéglátóhelyeken viszont csak akkor vették észre az alkalmazottak, hogy hamis pénzt kaptak, miután kiadták a visszajárót és a férfi elment. Ezután egy békéscsabai áruházban is fizetett az egyébként rossz minőségű hamisítvánnyal, ott szintén elfogadták tőle.

Címkék:

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőjét és helyettesét. A rendőri vezetők az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat, valamint a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait egyeztették.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetői 2017. szeptember 21-én egyeztetést tartottak Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Romániából érkezett delegációt dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és rendészeti, valamint bűnügyi helyettesei fogadták. A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség részéről Bondar Marin rendőrkapitány, a felügyelőség vezetője és helyettese vettek részt a munkaértekezleten.

Címkék:

Az országos KRESZ-FESZT elnevezésű program Békés megyei rendezvényén közel 50 általános iskolás „Zebra Zsaru” mérte össze tudását.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a tanévkezdéshez kapcsolódó közlekedésbiztonsági programok zárásaként, 2017. szeptember 21-én ötödik alkalommal szervezte meg a KRESZ-FESZT vetélkedőt. Az országos kezdeményezés célja, hogy a tanévkezdéshez kapcsolódó baleset-megelőzési kampány zárásaként még egyszer ráirányítsa a közlekedők figyelmét a gyermekekre. Békés megye minden részéből, 11 általános iskolából érkeztek négy fős csapatok Békéscsabára, a megyei rendőr-főkapitányságra.

A rendezvény megnyitóján Pardi Ildikó r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Csoportjának vezetője köszöntötte a fiatal versenyzőket. Kiemelte, hogy a baleset-megelőzés legfontosabb tényezői mi magunk vagyunk, ezért a biztonságos közlekedésre már kicsi koruktól tudatosan és következetesen kell nevelni a gyermekeket. Hangsúlyozta: elsősorban rajtunk múlik, hogy előidézünk vagy elkerülünk baleseteket.

Címkék:

Közlekedési baleset Füzesgyarmaton, Békéscsabán és Gyulán, közokirat-hamisítás a határon.

Békés megyében 2017. szeptember 21-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Füzesgyarmat külterületén, 8 óra 45 perc körül egy tehergépkocsi letért az útról és felborult. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, az Orosházi úton, 14 óra 13 perckor összeütközött két személygépkocsi, az egyik jármű utasát csonttöréssel vitték kórházba a mentők. Gyulán, a Nagyváradi úton, 11 óra 30 perc körül két kerékpáros ütközött össze, egyikük szintén csonttörést szenvedett.

A battonyai közúti határátkelőhelyen 2017. szeptember 21-én személygépkocsival belépésre jelentkezett egy román állampolgárságú nő. A határrendészek megállapították, hogy az autó forgalmi engedélyében a műszaki érvényesítő matrica nem eredeti. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nő ellen közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőeljárást indított és az okmányt lefoglalta.

Címkék:

A rendőrség vádemelést javasol egy kétegyházi férfi ellen, akinek a békéscsabai bérelt lakásában kábítószert és az anyag adagolásához, fogyasztásához használt eszközöket találtak a nyomozók.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi ellen javasol vádemelést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A 42 éves kétegyházi Sz. Attila békéscsabai bérelt lakásában 2015. november 27-én 80 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók. Emellett lefoglaltak olyan eszközöket is, amelyeket a férfi a szer adagolásához, fogyasztásához használt.

Címkék:

Az őszi, esős időszakban előfordul, hogy járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. A balesetek elkerülése érdekében a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság fokozott figyelmet kér a járművezetőktől.

Az őszi hónapokban előfordul, hogy földutakról, mezőgazdasági művelés alatt álló területekről járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. Ez balesetveszélyes helyzetet teremthet, hiszen ha valaki hirtelen akarja kikerülni a sarat, esetleg ráhajt, járművével könnyen megcsúszhat. Ha nem takarítják le az utat és esik az eső, a csúszásveszély fokozódik.

Erre elsősorban szántóföldek mentén, mezőgazdasági telephelyek közelében, illetve olyan helyeken lehet számítani, ahol földutak is csatlakoznak az aszfaltozott főutakhoz, mellékutakhoz. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a KRESZ előírásait. Ha az útburkolatot besározzák vagy valamit elszórnak, akkor a többi közlekedő biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban takarítsák le az utat.

Címkék:

A békéscsabai nyomozók Budapesten előállítottak egy férfit, aki ellen három bírósági elfogatóparancs volt érvényben.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói 2017. szeptember 19-én, Budapesten elfogtak egy budapesti férfit. Az 51 éves K. Lajos ellen a Gyulai Járásbíróság, a Békéscsabai Járásbíróság és a Gyulai Törvényszék is adott ki elfogatóparancsot Békés megyében elkövetett lopások miatt.

Címkék:

Vésztőn, Gyulán és Békéscsabán helyszíneltek a rendőrök.

Békés megyében 2017. szeptember 19-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Vésztőn, a Kossuth utcában, 9 óra 15 perc körül személygépkocsi gyalogost sodort el, a nő könnyű sérülést szenvedett. Gyulán, a Jókai Mór utcában, 14 óra 50 perckor egy kerékpáros nekiütközött egy személygépkocsi kinyíló ajtajának, elesett és könnyebben megsérült. Békéscsabán, a Derkovits sor és a Bánszki utca kereszteződésében, 19 órakor személygépkocsi motorkerékpárossal ütközött, a motor vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Címkék:

Konyhabútort kínált eladásra az interneten egy pusztavacsi férfi. Egy kunágotai nő előleget fizetett neki, de a bútort nem kapta meg és nem is tudta elérni a férfit.

Internetes csalás gyanúsítottját vette őrizetbe 2017. szeptember 18-án a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 44 éves pusztavacsi férfi az egyik internetes hirdetőoldalon konyhaszekrényt kínált. Egy kunágotai nő meg akarta vásárolni a bútort és elutalta neki a meghatározott előleget és a postaköltséget. Ezután a szekrényt nem kapta meg és nem is tudta elérni a férfit. A Békés megyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették a csalás gyanúsítottját, aki a nyomozás eddigi adatai szerint több hasonló bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

Címkék:

Oldalak