kék hírek

Megfenyegette és a bevételt követelte az eladótól egy fiatal fiú Eleken, egy dohányboltban. A rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Törölközővel takarta el az arcát, így ment be egy fiatal fiú 2018. szeptember 15-én, 16 óra körül, egy eleki dohányboltba. Egy késsel megfenyegette az eladót és a bevétel átadását követelte. A bolt alkalmazottja ezt megtagadta, ezért a fiú elhagyta az üzletet. Az eladó felismerte a 17 éves eleki fiatalt, akit a rendőrök egy órán belül elfogtak a lakásán. A Gyulai Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást ellene és őrizetbe vette.

Címkék:

Városnéző kisvonat ütött el egy férfit Gyulán, az egyik gyalogos-átkelőhelyen. A szerelvény vezetője nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, aki súlyosan megsérült. A Gyulai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset 2018. június 12-én, Gyulán. A Béke sugárút és a Jókai utca kereszteződésében, 9 óra körül egy városnéző kisvonat elütött egy gyalogost. A 81 éves férfi, aki gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni az út túloldalára, súlyosan megsérült. A Gyulai Rendőrkapitányság a városnéző vonat vezetője ellen közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indított büntetőeljárást, mert nem adott elsőbbséget az idős férfinak. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. szeptember 14-én átadta az ügyészségnek.

Címkék:

Békés megyében a rendőrök elfogtak egy szerb férfit, aki segített illegálisan átjutni egy koszovói férfinak Romániából Magyarországra. A rendőrség őrizetbe vette a szerb embercsempészt.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2018. szeptember 16-án, 0 óra 30 perc körül, Mezőhegyes külterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyben négyen utaztak. Közülük az egyik utas, egy szerb férfi háromnegyed órával korábban abban segített a másik utasnak, egy koszovói férfinak, hogy illegálisan lépje át a magyar-román államhatárt Battonya térségében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 41 éves szerb N. Nazim ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást és őrizetbe vette.

Címkék:

Személyesen akarta megköszönni egy gyulai férfi azt, hogy a rendőrök a segítségére siettek, amikor autóvezetés közben rosszul lett.

Címkék:

Engedély nélkül tartott lőfegyverrel ölte meg szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson. A rendőrök a házkutatás során megtalálták a fegyvert és a lőszereket is. Emellett egy udvari melléképületben több zacskónyi szárított növényt foglaltak le, a kert végéből pedig 29 tő kender növény került elő.

Címkék:

Békéscsabán és Mezőhegyesen balesetnél helyszíneltek a rendőrök.

Békés megyében, 2018. augusztus 26-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsaba külterületén, 17 óra 30 perc körül összeütközött két személyautó. A balesetben az egyik jármű két utasa könnyű sérülést szenvedett.

Mezőhegyesen, a Kossuth utcában, 19 óra 45 perc körül egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A mentők a férfit, akinél felmerült az ittasság gyanúja, könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Címkék:

Négy baleset, három könnyű és egy súlyos sérült.

Békés megyében, 2018. augusztus 15-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, a Lencsési úton, 8 óra után néhány perccel összeütközött egy kerékpáros férfi és egy elektromos kerékpárral közlekedő nő. A nő 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Szarvason, az Arany János utcában, 15 óra 45 perc körül egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfi hátulról nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt lassító személygépkocsinak. A balesetben a motor vezetője megsérült, állapota nem súlyos. Békéscsabán, a Bartók Béla út és az Október 6. utca kereszteződésében, 16 óra 30 perc körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett. Kisdombegyházon, a Kossuth utcán, 19 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője járművével egy kanyarban letért az útról és villanyoszlopnak ütközött. A férfi, aki a gyanú szerint ittasan vezetett, könnyű sérülést szenvedett.

Címkék:

Őrizetbe vétel és körözés alapján történt elfogás Békéscsabán, hamis irat a határon.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2018. augusztus 15-én őrizetbe vett egy békéscsabai nőt. Az 51 éves Sz. Józsefné 2018. augusztus 5-én, a békéscsabai kórházban kivette az arany fülbevalót annak az idős nőnek a füléből, akivel egy szobában feküdt. Emellett két aranygyűrűt is lehúzott a mozgásképtelen, látássérült néni ujjairól. A rendőrség Sz. Józsefné ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Békéscsabán, az Andrássy úton, 2018. augusztus 15-én elfogtak a rendőrök egy férfit, aki ellen az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot testi sértés miatt. Az Ausztriában élő, 41 éves magyar férfit előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Címkék:

A Békés megyei Nagybánhegyesen házkutatást tartottak a rendőrök egy férfinál, aki a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert termesztett.

Házkutatást tartottak a rendőrök egy férfinál 2018. augusztus 13-án, Nagybánhegyesen. A házhoz tartozó, fóliából kialakított tárolóban és a kertben, a kukoricák között is voltak élő kender növények, amelyek a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak. Emellett a rendőrök találtak szárított növényeket, növényi törmeléket is, azokat a férfi műanyag rekeszben, illetve kartondobozban tárolta. A 32 éves férfit előállították, a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el és a házban, illetve annak udvarán lefoglalt, kábítószer gyanúját keltő növények hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg.

Címkék:

Őrizetbe vétel és megtalált igazolvány.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2018. augusztus 14-én szabálysértési őrizetbe vett egy mezőhegyesi férfit. A rendőrök Mezőhegyesen, a Hársfa utcában igazoltatták. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy 2018. július 25-én a rendőrség egy évre eltiltotta a járművezetéstől. Az engedély nélküli vezetés miatt a rendőrség munkatársai a férfit három napon belül bíróság elé állíthatják. Az igazoltatásakor a gyanú szerint ittas volt, ezért büntetőeljárás is indul ellene.

Igazolványt talált egy férfi 2018. augusztus 14-én, 20 óra körül Eleken, a Gyulai úton. Az okmányt átadta a helyi rendőrőrs rendőreinek, akik felkeresték a tulajdonost. A gyulai nő négy nappal korábban járt Eleken, akkor veszítette el a személyi igazolványát, amit így a megtalálónak és a rendőröknek köszönhetően visszakapott.

Címkék:

Oldalak