kék hírek

Őrizetbe vétel Mezőkovácsházán.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2019. november 4-én szabálysértési őrizetbe vett egy medgyesbodzási férfit, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a rendőrség 2019. október 26-ától egy évre eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök Mezőkovácsházán, az Árpád utcában állították le és igazoltatták. A 28 éves férfit a rendőrkapitányság munkatársai járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Címkék:

Két hét alatt négy olyan közlekedési baleset történt Békéscsabán és környékén, amelyekben biciklisek sérültek meg azért, mert a kerékpárúton nem adták meg nekik az elsőbbséget. A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!

Címkék:

Második helyezést értek el egy békéscsabai általános iskola tanulói a „Közlekedik a család” országos vetélkedő iskolák közötti versenyében.

Különdíjjal jutalmazta az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjait. Az intézmény tanulói ugyanis második helyezést értek el a „Közlekedik a család” című országos vetélkedő iskolák közötti versenyében. A Békés megyében 2019. május 11-én megtartott rendezvényen családok mérték össze tudásukat. A közlekedési szabályok ismeretével és elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatokat oldottak meg. Az összesítés szerint a Békéscsabai Petőfi utcai Általános diákjai nagyon aktívak voltak, csak egy olyan oktatási intézmény volt az országban, ahonnan többen jelentkeztek családjukkal a vetélkedőre. A különdíjat 2019. november 4-én, hétfőn vette át Barta Gábor, az iskola egyik tanára a békéscsabai Škoda autószalonban Hegedűs Sándortól, az AutoMobil Körös Kft. cégvezetőjétől.

Címkék:

A rendőrök 2019. október 14. és október 20. között tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2019. október 14. és 20. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A TISPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálják.

Címkék:

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt.

47-es számú főúton, Békéscsaba külterületén mért a rendőrség sebességmérő műszere 2019. október 11-én a délutáni órákban. Az ellenőrzés során, alig két óra alatt 19 járműről készült felvétel, amelyek túllépték a megengedett 90 km/h sebességhatárt. Egy személyautó vezetője Békéscsaba irányába tartott, amikor 16 óra 47 perckor 139 km/h sebessége miatt bemérte a készülék. Ugyanerről az autóról, ugyanezen az útszakaszon 18 óra 23 perckor is készült felvétel, amikor 140 km/h sebességgel hajtott Csorvás felé.

A gyorshajtás évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. Éppen ezért a rendőrség a közlekedők biztonságát veszélyeztető szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását Békés megyében.

A balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek úgy, hogy betartják a szabályokat. Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket azzal, hogy gyorsan hajtanak.

Címkék:

A két külföldi illegálisan lépte át az államhatárt Békés megyében.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, két határsértőt fogtak el a rendőrök 2019. október 5-én 21 óra 10 perc körül Békés megyében, Lőkösháza térségében. A Romániából illegálisan érkezett külföldiek líbiai állampolgárnak vallották magukat. A két külföldi férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a lőkösházi határrendészeti kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk. A hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2019. október 6-án 11 óra  5 perckor a magyar rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Címkék:

Kétszer lopott egy telephelyről egy férfi Békéscsabán. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, egy telephelyen, 2019. július 2-án délelőtt a tulajdonos tetten ért egy férfit, amint a bekerített területről fémhulladékot pakolt ki a kerítés elé. A férfi nemcsak azon a napon, hanem korábban is járt ott, akkor egy daráló rostáit vitte el. Ezeket leadta egy fémfelvásárlónak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 40 éves békéscsabai férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte és az eljárás iratait 2019. október 3-án továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Címkék:

Járdaépítés közben történt baleset Békéscsabán. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Békéscsabán, az Illésházi utcában, 2019. július 1-jén egy személygépkocsi belehajtott egy aknába. Az utcában járdaépítés volt, az akna fedelét is átalakították. A fedetlenül maradt aknára azonban nem raktak semmit és nem kerítették el úgy, hogy ne lehessen megközelíteni. A balesetben személyi sérülés nem történt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az építésvezetőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétséggel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. október 3-án továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

Címkék:

Balesetek megelőzését célzó kerékpáros programot szervezett a rendőrség Békés megyében. A 15. „Megvilágosodás napján” 1869-en vettek részt.

A „Megvilágosodás Napját” tizenötödik alkalommal rendezte meg 2019. október 4-én a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Ősszel egyre rövidebbek a nappalok és többször kell borult, esős, ködös időben közlekedni. A kerékpárosoknál az egyik alapfeltétele a biztonságnak, hogy jól láthatóak legyenek. Az egész napos programban cégek, vállalkozások is részt vettek, akik kedvezményes áron kínáltak lámpákat, világításokat a bicikliseknek. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság láthatóságot segítő eszközöket ajándékozott azoknak a kerékpárosoknak, akik elmentek az üzletekbe, szervizekbe és tettek valamit a biztonságukért, a balesetek megelőzéséért. A rendőrök, valamint az önkéntesek, polgárőrök díjmentesen ragasztották a fényvisszaverő matricákat és pótolták a hiányzó küllőprizmákat a kerékpárokon.

Címkék:

Beszögelte haragosa lakásának bejárati ajtaját egy nő Békéscsabán. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Bűncselekményig fajult két nő közötti a rossz szomszédi viszony egy békéscsabai társasházban. Az egyik nő 2019. június 28-án délután beszögelte haragosa bejárati ajtaját. Négy szöget ütött be az ajtóba úgy, hogy a lakásban lakó nő az ajtót nem tudta kinyitni, nem tudott kijönni. A 61 éves nő ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsított a kihallgatásán hónapok óta fennálló haragos viszonnyal magyarázta tettét. Elmondása szerint a társasház körüli munkák kapcsán rendszeresen voltak vitái lakótársával. Emellett probléma volt az is, hogy a másik nő gyakran a bejárati ajtón át a lépcsőházba szellőztette a lakását, így szinte folyamatosan ételszag terjengett az épületben. Ezt nem sikerült megbeszélniük, ezért döntött úgy, hogy beszögeli haragosa lakásának bejárati ajtaját.

Címkék:

Oldalak