Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Szakács Mihályné dr. Farsang Mária

Idén is megrendezik az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyre már készülnek a szarvasi főiskola hallgatói is. Éppen ezért megrendezték a saját versenyüket, hogy kiderüljön, kik mehetnek tovább az országos megmérettetésre.

A Gál Ferenc Főiskola hallgatói évről évre egyre nagyobb létszámban szerepelnek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Most egy hasonló versenyt rendeztek a szarvasi főiskola pedagógiai karán, ahol a hallgatók bemutatták tudományos kutatásaikat a tanárokból álló, hozzáértő zsűrinek.

- Azt valljuk, hogy minél korábban jó, ha bekapcsoljuk őket a kutatásba, van ilyen tantárgyuk is, hogy kutatás módszertan, nagyon sok gyakorlati tapasztalatra tesznek itt szert, amit aztán egy tudományos műben fel tudnak dolgozni. Én mindig azt az idézetet mondom a hallgatóknak, hogy a tudomány gyökerei keserűen, de gyümölcsei édesek, ezért időben el kell kezdeni a tudományos kutatást, hogy a gyümölcsöket az Országos Tudományos Diákköri Konferencián learathassuk. – mondta el Dr. Fest Sarolta, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának dékánhelyettese