Rendőrnap

Rendőrségi járművekkel, kerékpáros ügyességi pályával és további érdekességekkel várta az érdeklődőket Szent György nap alkalmából Békéscsaba főterén a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A délelőtt folyamán fegyverzet-technikai- és bűnügyi-technikai bemutatóval, részeg szemüveggel és kerékpáros akadálypályával is várták a látogatókat, akik kipróbálhatták, hogyan kell ujjlenyomatot készíteni, valamint közelebbről megnézhették a rendőrség járműveit, eszközeit is.

A programokra leginkább a fiatalok voltak kíváncsiak, ami nem is meglepő, hiszen a rendőrség egyik célja az a rendezvénnyel, hogy a fiatalok megismerjék munkájukat és felhívják figyelmüket a szabályok betartásának fontosságára.

Április 24-e Szent György napja, ő a magyar rendőrség védőszentje. Ebből az alkalomból idén is Rendőrnapot tartottak az ország több pontján, így Békéscsabán is.

Az eseményen megnyitóján, Berczi László rendőr alezredes a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője elmondta, miért éppen Szent György a magyar rendőrség védőszentje.

A délelőtt folyamán fegyverzet-technikai- és bűnügyi-technikai bemutatóval, részeg szemüveggel és kerékpáros akadálypályával is várták a látogatókat, akik kipróbálhatták, hogyan kell ujjlenyomatot készíteni, valamint közelebbről megnézhették a rendőrség járműveit, eszközeit.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy nagyon fontos, hogy a rendőrök aktívan, segítőkészen vannak jelen a lakosság mindennapjaiban.