koncert

Ismét megtelt a Csabagyöngye Kulturális Központ előadóterme, ugyanis a harminc éves fennállását ünneplő Hot Jazz Band zenekar és a Békés Megyei Szimfonikusok közös koncerttel örvendeztették meg a közönséget.

A Hoz Jazz Band Repertoárjában leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar filmek zenéinek korhű feldolgozásai találhatók meg.

A kiváló Hot Jazz Band együttest 1985-ben alapították. A zenekar nem csak hazánkban, hanem Nemzetközi szinten is ismert, hiszen több nagy hagyománnyal bíró versenyt is megnyertek már. Az 1990-es évek második felében egyedüli magyar jazz-zenekarként négy nemzetközi versenyt nyertek Franciaországban, ahol 54 zenekar közül hozták el az első díjat. A Hot Jazz Band ezúttal saját slágereit a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarral közösen adta elő.

Az Átkarolva Egyesület karácsonyi ünnepséget szervezett a békési Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumában. A gyerekeket Antovszki Tamás mozgatta meg interaktív koncertjével.

Nagyon várták már a békési Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium diákjai az Átkarolva Egyesület által szervezett ünnepséget, ahol fellépett Antovszki Tamás.

A Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket tanítanak óvodáskortól egészen a szakiskoláig.

A gyerekek már régebben megkapták a cipős doboz ajándékokat, melyeket az egyesület gyűjtött össze.

A gyerekek igazán jól érezték magukat a koncert alatt, többen táncra perdültek, és együtt énekeltek Antovszki Tamással.

Békéscsabán koncertezett Tóth Péter zongoraművész a Csabagyöngye Kulturális Központban.  A csabai születésű művész estjére ez alakalommal is rengetegen voltak kíváncsiak.

A Csabagyöngye Kulturális Központ idén is megrendezi az Őszi Művészeti Fesztivált, melynek keretében számos fellépő és színvonalas műsorok várják az érdeklődőket. A fesztivál legutóbbi koncertjét Tóth Péter zongoraművész adta. Az 1983-as születésű művész Békéscsabán kezdte zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneiskolában, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult tovább. Eddigi legmagasabb elismerését az Egyesült Államokban, a Texasi egyetemen szerezte. A zongoraművész egy hollandiai koncertturné közepén szakított időt arra, hogy szülővárosában lépjen fel.

A Junior Príma-díjas művész jelenleg Amerikában él, ahol tehetséges fiatal zongoristákat tanít. Érdekesség a személyével kapcsolatban, hogy viszonylag későn, 11 évesen kezdett csak el zongorázni.

Lewis Jordan, Grencsó István és Benkő Róbert közösen zenélt Békéscsabán, a Meseház udvarán. A zenészeknek több közös felvételük is van, hiszen ismeretségük már régre tehető. 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a XVIII. Gyulai Pálinkafesztivált a Várkertben. A számos koncert mellett a szervezők versennyel és színes programokkal várták a látogatókat.

Péntek este egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XVIII. Gyulai Pálinkafesztivál. Elsőként Bora Imre, a rendezvény főszervezője köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket, majd Varga Zsolt, Budapest önkormányzati főtanácsadója átadta Dr. Görgényi Ernőnek, Gyula város polgármesterének a nemzeti főváros kulcsát, ezzel jelképezve, hogy erre az időre Gyula a pálinka fővárosává vált. A nyitóbeszédek után a kulturált szórakozásé és a pálinkáé volt a főszerep, ami az első napon egészen hajnali 3-ig tartott.

A Fischer Iván karmester által több mint 30 éve alapított zenekart a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara között tartják számon.  Ezt, a zenéhez való innovatív hozzáállásuknak, a zenészek elhivatottságának és megalkuvás nélküli igényességüknek tulajdonítják. A békéscsabai közönség a Filharmonia szervezésében tapasztalhatta meg most ezt az egyedi hangzást.

A fiatal tehetség Mozart Linzi-, Schumann Tavaszi szimfóniáját dirigálta egyedi módon.

Az ifjú karmester korábban oboaművészként és asszisztens karmesterként kötődött a Fesztiválzenekarhoz. Nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy rábízták a zenekar irányítását, mely egészen különleges érzéssel töltötte el.

A klasszikus és romantikus művek mellett egy 20. századi Honegger alkotás, a „Kamarakoncert fuvolára, angolkürtre és vonósokra” című mű is elhangzott két kiváló szólistával az élen. Az egyedi hangvételű, igényes, a meglepetés erejével ható hangversenyt vastapssal jutalmazta a helyi közönség.

A 80-as évek közkedvelt alternatív magyar együttese az Európa Kiadó ad koncertet holnap este a Csaba Gyöngye Kulturális Központban. A zenekar 1981-ben alakult és rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó szereplője lett. Két év után a banda feloszlott, majd 85-ben újra elkezdtek együtt játszani. 2013-ban nagy meglepetésre új albummal jelentkeztek. Új szerzeményekkel valamint régi klasszikusokkal is megörvendeztetik pénteken a koncertre ellátogató zenekedvelőket.

 

Oldalak