Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Meseházi Alapítvány

A Meseházi Alapítvány és a Békéscsabai Meseház rendezésében idén nyáron is kedvünkre válogathatunk a jazz koncertek közül. Az intézmény szeptemberig kínál könnyű szórakozást az érdeklődőknek.

A békéscsabai jazz-rajongók már megszokhatták azt, hogy a megyeszékhelyen az egyik legjobb jazz-koncerteknek helyet adó intézmény a Meseház. Ez így volt az év első felében is és még nincs vége a nyári szezonnak sem. A „muzsikál az udvar” program koncertjei július 31-én kezdődnek a Tóth Sándor Band fellépésével.

A XX. század elején kialakult zenei stílus egészen messziről, az Egyesült Államokból, vélhetően New Orleans-ból indult útjára. Története során számos változáson ment át, örömzenéből lett tánczene és fokozatosan hódított teret, többek között Európába is elért. Augusztus végén egy nagyszabású esten a jazz evolúcióját ismerhetik meg a nézők.

A 40-es évek jazz muzsikáját a Tóth Sándor Quartett idézi majd fel, a modern jazz bemutatására pedig a Loop Doctors érkezik.

Nagy érdeklődés mellett adott koncertet a Syrius Legacy együttes a békéscsabai Meseház udvarán. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakán végzett együttes tagjai azok számára is közel hozzák ezt a műfajt, akik annak idején nem ismerték a legendás Syriust.

Az estet Bodrogközy Rita békéscsabai énekesnő fellépése nyitotta meg.

Ezt követően, Veres Krisztina, a Meseház vezetője köszöntötte a közönséget, majd Maloschik Róbert foglalta össze a Syrius Legacy születéstörténetét. A SYRIUS LEGACY koncertje nyitotta a 2016. évi Muzsikáló Udvart Békéscsabán a Meseházban, a Magyar Jazz Ünnepe vidéki koncertsorozatának legkeletibb állomásaként. A Meseházi Alapítvány negyedik alkalommal volt házigazdája a Magyar Jazzszövetség és a Nemzeti Kulturális Alap által megálmodott és támogatott országos rendezvénysorozat vidéki állomásának.