Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

jazz

Ismét jazztől volt hangos a Meseház Békéscsabán. A minden hónapban megrendezett jazz-csütörtökön most nagybőgő duó estet tartott Pengő Csaba és Bögöthy Ádám.

Nagybőgőktől volt hangos elmúlt csütörtökön a békéscsabai Meseház, ahol Pengő Csaba és Bögöthy Ádám nagybőgő duó estjét hallhatták az érdeklődők. Állításuk szerint a megfelelő hozzáállás és csapatmunka elengedhetetlen kulcsa a sikeres együttműködéshez és a hibátlan zenei összhanghoz, és arról hogyan találtak egymásra, Bögöthy Ádám beszélt stábunknak.

A JAZZ, mint zenei műfaj Amerikából származik az 1920-as években vált nemzetközileg ismert irányzattá mely egy bizonyos réteghez szól, ezáltal kevesen értik meg a valós mondanivalóját, de a népszerűsége ennek ellenére a mai napig töretlen.

Az esten felcsendültek a duó saját darabjaiból és néhány ismert jazz alap is elhangzott szólóbőgő és bőgőduó átiratban.

A Meseházi Alapítvány és a Békéscsabai Meseház rendezésében idén nyáron is kedvünkre válogathatunk a jazz koncertek közül. Az intézmény szeptemberig kínál könnyű szórakozást az érdeklődőknek.

A békéscsabai jazz-rajongók már megszokhatták azt, hogy a megyeszékhelyen az egyik legjobb jazz-koncerteknek helyet adó intézmény a Meseház. Ez így volt az év első felében is és még nincs vége a nyári szezonnak sem. A „muzsikál az udvar” program koncertjei július 31-én kezdődnek a Tóth Sándor Band fellépésével.

A XX. század elején kialakult zenei stílus egészen messziről, az Egyesült Államokból, vélhetően New Orleans-ból indult útjára. Története során számos változáson ment át, örömzenéből lett tánczene és fokozatosan hódított teret, többek között Európába is elért. Augusztus végén egy nagyszabású esten a jazz evolúcióját ismerhetik meg a nézők.

A 40-es évek jazz muzsikáját a Tóth Sándor Quartett idézi majd fel, a modern jazz bemutatására pedig a Loop Doctors érkezik.

Jazz-csütörtököt tartottak a múlt héten a békéscsabai Meseházban. Egy vidám koncerttel szórakoztatta a vendégeket Elsa Valle és Winand Gábor, akik egy új zenei válogatással készültek az estére. A házaspár elismert alakja a jazz életnek.

Elsa Valle és Winand Gábor már nem először koncertezik Békéscsabán. Első fellépésük óta Elsa sokat utazott és sok élménnyel gazdagodott. Új könyvvel készülnek rajongóiknak és már több lemezük is megjelent. A koncertre most a legújabb lemezükről hoztak egy zenei csokrot, melyben rengeteg érzés válik hallhatóvá.

Ha ZoZo, akkor jazz! Békéscsabán a Meseházhoz sok remek program köthető, az elmúlt hévégén is egy ilyen felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak azok, akik úgy érezték, el kell látogatniuk a helyszínre.

A ZoZo névre keresztelt kvartett rendezte meg új, Brothers in Art című lemezük bemutatóját. Az együttes ugyan a jazz fele orientálódott, ám a tagok több zenei irányzatban, illetve több együttesben is képviseltetik magukat.

A rengeteg irányzattól és bandától eltekintve a kvartett remekül működik, olyan minőségi zenét komponálnak, amire vágyik a hozzáértő hallgatóság. Ugyan alig pár hetes a legfrissebb lemezük, de már most vannak terveik a jövőre nézve.