Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Újkígyós

Nyílt nappal egybekötött, ünnepélyes átadás keretében nyitotta meg kapuit az újkígyósi Szivárvány Nyugdíjas Apartmanház. Az intézmény nyugodt és barátságos környezetben, 27 darab modern-, apartman jellegű lakószobát biztosít a majdan beköltözőknek.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az újkígyósi Szivárvány Nyugdíjas Apartmanház. A nyílt nappal egybekötött ünnepélyes átadáson többen is köszöntőbeszédet mondtak, az épületet pedig Illyés Zsolt plébános szentelte fel. Az intézmény ebből a projektből összesen több mint 20 új munkahelyet teremt a városban és 27 darab modern-, apartman jellegű lakószobát biztosít majd a beköltözőknek.

A megnyitó és köszöntőbeszédek után az intézmény ünnepélyes szalagátvágására került sor. A város polgármestere kiemelte, hogy az apartmanház, valamint az idősek otthonteremtése, várhatóan a város életében is kiemelt szerepet tölt majd be.

Közös énekléssel, imádkozással és drámai előadással tartott dicsőítést az Új Élet Gyülekezete Újkígyóson, melynek végén négy résztvevő a régi hagyományoknak megfelelően meg is merítkezett.

Sokan összegyűltek Újkígyóson, az Új Élet Gyülekezet székhelyén, ahol négy gyülekezeti tagnak nagy nap volt ez, mivel úgy döntöttek, hogy bemerítkezéssel elkötelezik magukat Isten felé.

Nagy Tibor, a gyülekezet vezetője azt is hozzátette, hogy 12 éve alapították ezt a gyülekezetet és eddig mindig volt bemerítkező. A gyülekezet létszáma körülbelül 40-50 főre tehető, melynek székhelye Újkígyós.

Auth Alex András azt is hozzátette, hogy már több éve elhatározta, hogy Istent szeretné szolgálni, viszont csak most érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy bemerítkezzen.

Idén rendezték meg tizedik éve a Noé Kölyöksziget Tábort Újkígyóson. A nagy sikernek örvendő táborban változatos programok várták a gyerekeket: a zenés, kézműves foglalkozások mellett Noé bárkájának kicsinyített mását is megépítették.

A Noé Kölyöksziget Táborban ingyenesen vehettek részt a gyerekek, ahol minden nap olyan változatos programokkal várták őket a szervezők, mint például zenélés, kézművesség vagy rajzolás. Az elkészült munkákat a gyerekek hazavihették, az utolsó napra pedig záróműsorral készültek, amit a szülőknek adtak elő. A különböző kreatív és sportprogramok mellett előadásokon is részt vettek a kereszténytáborban, ahová Ausztráliából is érkeztek tanítók.

A napközis tábor célja, hogy a keresztény szemlélet keretein belül   útmutatót adjon a gyermekeknek az élethez. A jó hangulatú foglalkozások és oktatások során a gyermekek megismerkedtek bibliai történetekkel és alapvető erkölcsi normákkal.

A táborba számos helyről érkeztek gyerekek, akik nagyon élvezték a zenés, kézműves oktató és foglalkoztató programokat.

Arcfestés, ugrálóvár, futball mérkőzés, főzőverseny. Ez csak néhány program abból, amivel várták az érdeklődőket, a kilencedik Galiba Napokon és Kézműves Fesztiválon, Újkígyóson.

Az 1980-90-es években számtalan újkígyósi lakos a libatömésből kereste a mindennapi kenyerét, a kilencvenes évek derekán egy helyi vállalkozó fejéből pattant ki a formabontó ötlet: mi lenne, ha a liba fogalmához kapcsolva, kellemes galibát okoznának két napra a derék „népeknek”. Innen jött az ötlete a Galiba napoknak, melyet idén már kilencedik alkalommal rendeztek meg.

Az évek folyamán országos látogatottságúvá terebélyesedő rendezvény egy kézműves fesztivállal és sok-sok színes programmal egészült ki: gyermekprogramok, játszóház koncertek és persze főzőverseny várta a szórakozni vágyókat.

A kétnapos rendezvényen az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy milyen fűszerek és köretek illenek igazán a libához.

Újkígyóson tartott lakossági fórumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A politikus, beszédében leginkább a bevándorlás kérdésével foglalkozott.

19 nap van hátra addig a napig, amikor kifejezzük véleményünket az ország jelenlegi állapotáról és arról, hogy a jövőben milyen intézkedésekkel és felfogással lennénk elégedettek. A hátralévő szűk három hétben a pártok minden bizonnyal továbbra is megpróbálják legfontosabb témáikkal tematizálni a közbeszédet.  A FIDESZ-KDNP pártszövetségnek ez a téma mindenképpen a bevándorlás kérdése, véleményük szerint ugyanis ez a legmeghatározóbb kérdés a mai Magyarországon.

A miniszterelnök-helyettes szerint, ha egy ország muszlim menekülteket fogad be, abból először párhuzamos társadalmak alakulnak ki, majd az ország eredeti állampolgárai elveszítik az önrendelkezésüket.

Körülbelül 250 újkígyósi hátrányos helyzetben élő roma és magyar családnak osztott szét krumplit, hagymát és meleg ételt a Romano Kraj Jogvédő Egyesület.

A Romano Kraj Jogvédő Egyesület fő célja, hogy megsegítse a hátrányos helyzetben élő családokat. Járják az országot és mindenhol egy kis ételosztással próbálnak könnyebbséget biztosítani az ünnepekre a rászorulóknak. Voltak már például Gyöngyösön, Budapesten és Hódmezővásárhelyen is, az előző ilyen ételosztás pedig Újkígyóson volt.

Az egyesület nem csak a rászoruló családoknak nyújt segítséget. Mindenki kap csomagot, aki csak elmegy ezekre az ételosztásokra, hiszen egy zsák krumplira, vöröshagymára minden háznál szükség van.

Az ételosztás elején egy közös szent misére is sor került Lakatos Sándor lelki pásztor vezetésével.

Újkígyós adott otthont az Arany János Versmondó Verseny döntőjének. Az Arany Emlékévhez kötődő versenyen 15 általános iskolás vett részt.

Nyolc település 15 általános iskolása vett részt az Arany Emlékév keretében rendezett versmondó verseny döntőjén. Az indulóknak Arany János egy-egy versét kellett előadniuk a négytagú zsűrinek, akik kiválasztották közülük a legjobb hármat. A versek között a házigazda, Alföldi Károly kérdéseket tett fel Arany Jánossal kapcsolatban, és aki helyesen válaszolt, választhatott az ajándék édesség és a könyvutalvány között.

A zsűriben helyet foglalt többek között a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Seregi Zoltán is, akit a versek fontosságáról kérdeztük.

Senki sem ment haza üres kézzel, ugyanis Isaszegi János, a Magyar Honvédség nyugalmazott vezérőrnagya, a Zrínyi Kiadó vezetője minden versenyzőnek, felkészítő tanárnak, szervezőnek, de még a sajtó képviselőinek is értékes könyvet ajándékozott. A „zsűri tábornoka” elmondta stábunknak, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek az efféle versenyeknek.

A Területi Operatív Fejlesztési Program keretében ipari parkok és ipari területek fejlesztésére nyert pályázatot Újkígyós. A 100%-os támogatási intenzitású pályázat egy 500 milliós beruházás alapjait biztosítja.

A pályázati projekt által megvalósuló beruházás keretében az iparterülethez vezető út- és a belső utak felújítását, új kerítés építését, teljes közműrendszer kiépítését, térvilágítás kialakítását és biztonságtechnikai elemek kiépítését valósítják meg.

A projekttel kapcsolatban a 2016-2020-as ciklusra vonatkozóan 8 pályázat került beadásra kb. 1,9 milliárd forint értékben.

A beruházás eredményeképpen létrejön egy korszerű iparterület Újkígyóson, a felépülő csarnokok pedig alkalmas lesznek vállalkozások befogadására. A beruházás kiviteli terveinek elkészítési határideje szeptember 30-a, a kivitelezés megvalósítása pedig a 2020. május 31-ei időpontig esedékes.

Profi- és amatőr futók is elindultak a festői környezetben megtrendezett 3. Kígyósi Kastélyfutáson a Szabadkígyósi Wenckheim Kastélyparkban.

 

A hűvös idő nem volt akadály a versenyzők számára, többen kifejezetten örültek neki. A nevezők 6, 11 és 21 kilométeres táv közül választhattak. A körpályát a park területén alakították ki változatos terepen, nagyrészt földúton, kisebb emelkedőkkel és lejtőkkel.

 

Karsai Márió

főszervező

III. Szabadkígyósi Kastélyfutás

 

„Futónagykövetekkel közösen találtuk ki, hogy itt érdemes lenne csinálni egy versenyt, mert nagyon jó a terület és lehet futni nem betonon, meg betonon vegyesen, de azért mégsem terepfutás, tehát nem bokatörős, és ha jó idő van, az egy kicsit még rádob.”

 

A versenyzőknek - elmondásuk szerint - nagyon tetszett a futás és a környezet is. Többen is úgy tervezik, hogy a következő években is újra rajthoz állnak majd.

 

Szabó Annamária

 

Az elmúlt hétvégén rendeztek második alkalommal Motoros napot Újkígyóson. Ügyességi versenyek, koncertek és különleges motorok várták az érdeklődőket.

 

Idén is rengetegen voltak kíváncsiak az Újkígyósi Motoros napra, ahol a kilátogató vendégek - a gyorsasági motoroktól kezdve a robogón át - rengeteg különböző fajtájú és gyártási idejű motort láthattak. A gyönyörű kétkerekűek látványa mellett különböző ügyességi versenyek is szórakoztatták a nézőket.

 

Király Csaba

szervező

2. Újkígyósi Motoros Nap

 

„Jelenleg is folyik motor lassúsági verseny, felni kitartó verseny, motorblokk hajító verseny, ezen kívül felvonulás lesz 15 órakor. Este koncert, díjkiosztó és jól érzi magát mindenki. ”

 

Oldalak