Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

bajnokság

22. alakalommal rendezték meg Békéscsabán a streetball bajnokságot. Az egész napos program nem csak a felnőttek számára lehetett érdekes, hiszen a szervezők különböző sorversenyekkel és játékos feladatokkal is színesítették az rendezvényt.

1998-ban rendezték meg először a Békéscsabai Streetball Kupát. Mint miniden évben is a legfiatalabbaktól egészen a középkorúakig mindenki megtalálta a számára megfelelő kosárlabdához szorosan kötődő kikapcsolódást.

A streetballon a szabályok szerint két 3 fős csapat mérkőzik meg egymással és mind a két csapat ugyanabba a gyűrűbe próbál beletalálni. Ahhoz, hogy egy csapat érvényes kosarat tudjon elérni, legalább ketten kell, hogy a csapatból érintsék a labdát. Pontszerzés után a védekező csapatot illeti a labda. Az utcai kosárlabda úgy, mint a hagyományos játék, az Egyesült Államokból indult és mára szinte az egész világon játsszák.

10 darab 5 fős csapat mérkőzött meg egymással szombaton, Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban League of Legends bajnokságon.

Az E-sport rendezvényre Békés megye egész területéről érkeztek kezdő és veterán játékosok, hogy hazavihessék a külön erre az alkalomra készített kupákat és érmeket, valamint a győzteseknek járó további értékes nyereményeket. Továbbá a szervezést biztosító Time2Ace csapata más különlegességgel is készült a látogatók és a versenyzők számára egyaránt.

A versenyen résztvevő csapatoknak lehetőségük volt arra, hogy a lejátszott mérkőzésüket két, az E-sportban jártas és profi szinten is elismert játékos és menedzser elemezze ki. Így a játékosok olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a játékkal kapcsolatban, ami mind Békés megyében és az országban is egyedülállónak számít. Ezen felül pedig a versenyt élőben lehetett követni interneten, ahol a közvetítést két profi kommentátor tette színesebbé a nézők számára.

Gyulán rendezik meg a Magyar Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság döntőjét a jövő hét végén. A bajnokság győztese jövőre indulhat az Európa-, és világbajnokságokon.

Minden bajnokság befejeződött, de a nyári szünet előtt még egy kiemelt sporteseményre került sor pénteken, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség szervezésében.

33. alkalommal bonyolították le a Békés Megyei Gyermekügyességi Lovas Bajnokságot és ezzel párhuzamosan zajlott a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokság harmadik fordulója is. Az eseménynek a Pegazus Lovasiskola adott otthont.

33. alkalommal bonyolították le a Békés Megyei Gyermekügyességi Lovas Bajnokságot és ezzel párhuzamosan zajlott a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokság harmadik fordulója is. Az eseménynek a Pegazus Lovasiskola adott otthont.

A Pegazus Lovasiskola és a Békéscsabai Szabadidő Lovas Klub ismét megrendezi a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokságot, egybekötve a Békés Megyei Békés Megyei Gyermekügyességi Lovas Bajnoksággal.

Több százan gyűltek össze szerda délután a békéscsabai Szent István téren, akik a negyedik bajnoki címüket megszerző BRSE lányait köszöntötték. A rendezvényen a kilátogatókat megvendégelték 1200 korsó ingyen sörrel, valamint egy koncerttel is fokozták a már így is önfeledt ünneplést.

A BRSE napjaink legsikeresebb békéscsabai csapata, akik minden szezonban egyre jobb és nívósabb bajnokságon érnek el sikereket.

A csapat következő évi terveiben legalább ugyanennyi sikert szeretnének elérni mind a hazai bajnokságokban, mind a nemzetközi porondon.

Negyedszer is bajnokságot nyertek Békéscsaba röplabdás lányai. A BRSE hétfőn a Vasas csapatát fogadta, a végeredmény pedig 3-0 lett.

Hétfő este elérkezett a várva várt női röplabda bajnokság utolsó mérkőzése Békéscsabán a Városi sportcsarnokban. A szurkolók alig várták, hogy kezedét vegye a mérkőzés és szinte biztosak voltak a hazai győzelemben.

- Csak egy vélemény lehet. Ez az utolsó meccs. Ami azt jeleni, hogy győzünk és bajnokok vagyunk. – mondta el Vidovenyecz János

- Az nem kérdés. Ahogy látszik a BRSE-nek. Nyerünk 3-0-ra. Fél 9-kor záróra lesz, meg bajnokavatás – hangsúlyozta Lenkefi Tibor

- Mivel alapozza meg a gyanúját, hogy nyerni fognak? – kérdezte riporterünk

- Az eddigi eredményekkel. Ez tippmix romboló lenne, ha nem így lenne. – emelte ki Lenkefi Tibor

- Én nagyon bízom a győzelemben. Az elmúlt idők formáját tekintve győzelmet várok mindenképpen. – tette hozzá Gruda Sándor

Oldalak