Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kaposi László

Két fejlesztési projekttel kapcsolatban fejezte ki aggodalmát Kaposi László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, a városi közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján.

Az egyik projekt, mellyel kapcsolatban a képviselő elmondta aggodalmait, a Dél-Alföldi EGS erőmű létesítése.

A másik téma, mellyel kapcsolatban aggodalmát fejezte ki a képviselő, az a békéscsabai hűtőház kérdése.

A DK-s képviselő elmondta, hogy Békéscsaba szempontjából nagyon fontos lenne egy ilyen beruházás, hiszen városunk rohamosan fejlődik, bővül a kerékpárút-hálózat, a Csabapark, Röplabda Akadémiánk is van, de ezekből a városnak nincs anyagi bevétele. Kaposi László hozzátette, hogy az ő általa kiemelt két beruházás jelentős bevételt hozna a megyeszékhelynek.

A múlt heti rendkívüli közgyűlés témáiról és döntéseiről már korábbi Híradónkban beszámoltunk, illetve arról is, hogy a Fidesz frakció hogyan értékelte azokat. Most ezt megtette Kaposi László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője is.

A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője szerint nagy baj az, hogy a város megválik az egyik balatoni ingatlanától, ugyanis véleménye szerint a költségvetés tervezésénél máshogy kellett volna létrehozni az egyensúlyt.

Kaposi László elmondta azt is, nem érti, hogy ha már el kell adni az egyiket, akkor miért azt a balatoni nyaralót kell kiárusítani, melyben több diák nyaralt az évek folyamán. A javaslat körülményei is problémásak voltak, szerinte ugyanis előzetesen a kevésbé használt épületet javasolták eladásra, majd egy hirtelen döntéssel ezt megváltoztatták. Véleménye szerint most egy értékesebb ingatlant ad majd el a város kevesebb pénzért.

A múlt heti közgyűlés döntéseit már korábban értékelte Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció, illetve az MSZP. Most Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik és Kaposi László, a DK képviselője is kifejtette véleményét a meghozott döntésekkel kapcsolatban.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője Szabóné Kocziha Tünde sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nagy vihart kavaró Helyi Akciócsoportokkal kapcsolatban, hogy szerinte minél több a terv és a pályázat annál jobbak a lehetőségei városunknak. A kormány egyik döntésével kapcsolatban is kifejtette a véleményét, ami Békéscsabát is szorosan érinti.

Kaposi László a Demokratikus Koalíció képviselője szerint a Békéscsabai és a Gyulai kórházak összevonása nem javít az egészségügyi szolgáltatás minőségén.