Palmetta zenekar

Egy újabb mérföldkőhöz érkezett a békési Palmetta Zenekar. Amellett, hogy idén lett egy évtizedes a formáció, egy jubileumi albummal is készülnek rajongóiknak.

A Palmetta zenekar kemény, metálos és lágyabb akusztikus hangszerelésben komponálja a népi hagyományos kiejtésben és formában lévő népdalokat. A rock és a népzene összeillesztésével született meg a Palmetta, Magyarország egyetlen hagyományőrző népi rock zenekara.

A zenekar új nagylemeze ismét meglepetést tartogat a rajongók számára, mivel ezen a korongon is kicsit megújul a formáció hangzásvilága, valamint koncertjeikre is némi újítással készülnek.

A zenekar már gőzerővel dolgozik az új nagylemezen, melyet november elején vehetnek kézbe a rajongók.

A Palmetta zenekar, az ország egyetlen népi metál együttese januárban megalapította a Palmetta a Magyar Népi Kultúráért Egyesületet. Ennek apropóján úgy döntöttek, hogy egy tábort és családi napot szerveznek Dánfokon ezen a hétvégén.

A zenekar egy két napig tartó, nem csak gyerekeknek szóló táborral készül a hétvégén szülővárosukban, Békésen. Kima Norbert, az együttes vezetője már évek óta szeretne egy ilyen jellegű családi napot szervezni Dánfokon. 

Régóta dédelgetett álmom, sok-sok éve, hogy ide Dánfokra szeretnék meghonosítani egy nagyobb rendezvényt, de ez annyiban is maradt. Most az idén összeültünk a zenekarral januárba és akkor megalapítottuk az egyesületünket és egyenes volt az út, hogy a Palmetta és az egyesület közös koprodukciójából megcsináljuk ezt a rendezvényt. - mondta el Kima Norbert zenekari vezető Palmetta Zenekar