Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kemény Gábor

A Szakmák Éjszakáján a diákok bemutatókkal egybekötött előadásokat láthattak; többek között volt lengéscsillapító- és keréknyomás mérés is.

Az autószerelői, autóelektronikai műszerész szakma egyre inkább hiányszakmának számít. Benke Csaba, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója szerint mindig szükség van olyan szakemberekre, akik megjavítják az autókat, hiszen ők egyre nagyobb tudást képviselnek.

A szakmai napon a műhely felszereltsége mellett a diákok egy bemutató keretében ismerhették meg a Magyar Autóklub által nyújtott szolgáltatásokat.

A bemutatók sikere garancia arra, hogy a Kemény Gábor szakgimnáziumban a Szakmák Éjszakáját a következő évben is megrendezik majd.

Béres Alexandra 18 éves volt, amikor elnyerte a fitnesz magyar bajnoki címet, majd az Európa és a Fitnesz Világbajnokság aranyérmét is besöpörte 95-ben. Élete, azóta is a sportról szól, több ezer ember az ő segítségével és támogatásával, ma már egészséges életet él. A fitness világbajnok most Békéscsabára érkezett, hogy a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola diákságát átmozgassa.

 

A diákok a súlykontroll gimnasztikába kóstolhattak bele. Kezdetben bizonytalanul és bátortalanul szemlélték a gyakorlatokat az iskola tanulói, aztán a zene, a társaság és maga a sportban rejlő adrenalin hatására egyre többen követték a mozdulatsorokat.

Finn hetet tartanak a békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskolában. Az intézmény diákjai többek között az északi ország kultúrájával, művészetével, zenéjével és a finn nyelvvel ismerkedhetnek meg a programsorozat ideje alatt.

Dísztárgyakból, útikönyvekből, prospektusokból összeállított tárlat fogadta a diákokat az iskola egyik tantermében. Az összeállítás az intézmény finn tematikus hetéhez kapcsolódóan mutatja be a tanulóknak az északi országot.