Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a közműszolgáltatásokkal és a közműcsatlakozással kapcsolatos tudnivalókat, kiadványsorozatban ismerteti, melynek címe „Panasza van? Segítünk!”.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tavaly kezdte el terjeszteni azt a kiadványsorozatot, amely segít az embereknek a problémáikat megválaszolni, illetve, hogy milyen teendőik vannak egy-egy esetben. Az első füzet tartalmazta, hogy milyen lehetősége van a fagyasztónak, ha a szolgáltatójával valamilyen vitás helyzetbe kerül, a második foglalkozott a villanyáram és a földgázlopás kérdésével. A tavalyi két füzet a felhasználóváltás és a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos tudnivalókat taglalja, míg idén a közműszolgáltatásról és a közműcsatlakozásról kaphatunk bővebb információkat.

A kiadványokat különböző szűrések alapján készítették el, így azokat a leggyakoribb kérdéseket tartalmazza, amelyekkel a Magyar Energetika és Közmű-szabályozási Hivatal központi ügyfélszolgálatát megkeresik.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a felhasználóváltás és a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos tudnivalókat, kiadványsorozatban ismerteti, melynek címe „Panasza van? Segítünk! .

A fogyasztásmérőkkel kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az „Óvja mérőóráját!” országos fogyasztóvédelmi kampány békéscsabai állomásán. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogyasztók nincsenek tisztában jogaikkal és kötelességeikkel, ezért számukra nyújthat segítséget a bemutatott kiadvány.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal úgy gondolta, hogy a magyarországi fogyasztóknak szüksége van egy olyan kiadványra, melyben felhívják a figyelmet a fogyasztásmérőkkel és azok ellenőrzésével kapcsolatos tudnivalókra.

- Úgy láttuk, hogy vannak olyan tévhitek, amelyekben a fogyasztók bízva mit hoz valamilyen jogszabály, jogosultság lenne. Például nem teszik azt lehetővé, hogy a szolgáltatók ellenőrei az ingatlanjukban, a tulajdonukban a mérőórák ellenőrzését elvégezzék. Ez egy tévhit, a mérő valójában a szolgáltató tulajdona. A szolgáltató ezeket a mérőket bármikor, előzetes bejelentés nélkül ellenőrizheti.  – mondta el Dr. Kolozsi Sándor, a MEKH Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője