bűnmegelőzés

A nyári időszakban a vakációk és a fesztiválok ideje alatt is érdemes tisztában lenni a legalapvetőbb bűn- és baleset-megelőzési praktikákkal. Ennek érdekében tartott sajtótájékoztatót a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” címmel benyújtott egy pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz. A szervezet támogatta a kezdeményezést, ezért a következő hónapokban négy megyében bűnmegelőzési információs pontok nyílnak majd. Békés megyében a mai napon adták át az első ilyen pontot, Ecsegfalván. 

Biharugra, Körösnagyharsány, Mezőgyán és Geszt után további 21 kistelepülésen alakít ki bűnmegelőzési tájékoztatási pontokat a rendőrség Békés megyében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai május 26-án kezdték meg a bűnmegelőzési tájékoztatási pontok létrehozását megyeszerte. A szakemberek a megyében lévő, 1300 főnél kevesebb lélekszámú települések lakóit igyekeznek megszólítani a kihelyezett kiadványokkal.

A helyi kisboltoknál látható plakátokkal főként a vagyon elleni bűncselekmények, azon belül is a lopások elkerülésének lehetőségeire igyekeznek felhívni a figyelmet. A jövőben hasonló tájékoztatási pontokat alakítani ki más kistelepüléseken is.