aktualitások

Sajtótájékoztatón számolt be a Békés Megyei Kormányhivatal harmadik negyedévének eredményeiről. A tájékoztatón elhangzottak a legfontosabb aktualitások, valamint összehasonlítások a 2016-os évhez képest.

A Békés Megyei Kormányhivatal statisztikái szerint a vizsgált időszakhoz képest mintegy 10%-al több ügyfél számára intézett ügyeket a Kormányablak, valamint az elindított ügyintézések 70%-a nyolc napon belül le is zárult.

Márciusban több illeték és igazgatásszolgáltatási díj is megszűnt, így többek között évente kétszer díjmentes a természetes személyek számára a tulajdoni lap lekérdezése, a hatvanöt év felettieknek ingyenes lett az útlevéligénylés, valamint a hatósági bizonyítvány a vállalkozók számára. Az ügyintézést ezen felül megkönnyíti egyes esetekben az elektronikus úton történő ügyintézés is.

A Kormányhivatal irányítása alá kerülnek a megye egészségfejlesztésében résztvevő betegalapítványok, egészségügyi szolgáltatók és önkormányzati szervezésű egészségnapok is.

A Békés Megyei Diáksport Egyesület minden tanévkezdetkor, a megyei diáksport életért felelős személyeknek egy megbeszélést tart az éves rendezvények, aktualitások, változások átbeszélése céljából. Így tettek ebben az évben is, ahol a megyei körzetfelelősök és a megalakult szakmai stáb tagjai jelentek meg.

Békés megye diáksportja 8 körzetből áll, azok felelősei jelentek meg első körben, majd az új elnökség mögött dolgozó szakmai stáb alakuló ülését tartották meg.

Átalakítottuk az egész rendszert, nagyon komoly szakembereket sikerült úgy gondolom megtalálnunk. Az elnökség létszámán csökkentettünk, ahol már nem sportági szakemberek vannak, hanem olyanok, aki összességében tudják segíteni az egész rendezvényünket, illetve az egész megyei diáksportot. Ezért szerettem volna, hogy mögé egy szakmai bizottságot összeállítsunk, aminek most lesz az alakuló gyűlése. Tényleg nagyon örülök annak, hogy Békés megye legjobbjait sikerült összehoznunk és ők fogják segíteni a szakmai munkát. - mondta el Kormos Mihály

Címkék: