Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

hulladék

A lakosság számára újra lehetőség nyílik megválni a háztartásban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól, mint például a bútoroktól, lakberendezési tárgyaktól vagy szőnyegektől. Az őszi lomtalanítás idén november 4 és 11-re esik.

Az őszi városi lomtalanítás Jamina, Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla és Fényes területéről november 4.-én, szállítják el a hulladékot, a belvárosi kerületekből pedig november 11.-én.

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok leadására is sor kerül ugyanezeken a napokon, amelyek kihelyezett helyeken valósulnak meg. A november 4.-ei gyűjtésben Békéscsabán a Hajnóczy utca 15 szám alatt, Jaminában az orvosi rendelők melletti parkolóban, valamint Gerlán a Wencheim téren. November 11.-én a Malom tér sarkán, és Mezőmegyeren az Október 23 téri autóbusz végállomásnál.

A Hajrá Csabaiak Egyesület egy, az Élővíz-csatorna teljes hosszára kiterjedő hulladékgyűjtést szervezett több civil szervezet csatlakozásával. A csatorna vizét kenukból tisztították, a vízpartot pedig gyalog végigjárva, több mint húsz lelkes önkéntes gyűjtötte a hulladékot.

A főszervező Hajrá Csabaiak Egyesület a közelmúltban alakult meg egy baráti körből, akiknek egyesületként a Tiszta Túra volt az első szervezésük.

Az akcióhoz csatlakoztak a Békési Kajak-Kenu Club és a Pamuki Szent János Lovagrend tagjai is - ők a vízből szedték ki a hulladékot.

A programot szervező Hajrá Csabaiak Egyesület a jövőben is tervez hasonló akciókat Békéscsabán és környékén, hogy környezetünk szebbé és lakhatóbbá váljon.

Címkék: