Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

szakmai nap

Idén is megtartotta a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma az Andor-napi Szimpóziumot. A szakmai napon a diákok a nyomdászattal kapcsolatban hallhattak tematikus előadásokat.

Már hosszú évek óta hagyomány a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma által szervezett Andor-napi szimpózium, ahol az intézmény egykori névadójára emlékeznek. Immár 9. alkalommal hívták életre az eseményt, melyre az iskola most is nívós előadókkal és játékos programokkal készült.

A köszöntőket követően az iskola tanulói és szaktanáraik most is különböző nyomdaiparral kapcsolatos témákban hallhattak előadásokat. Hóka László egy nagyon érdekes prezentációval készült a szimpóziumra, cégük egyik olyan termékét mutatta be, amely képes plasztikus festmények kinyomtatására. Nemcsak a képek textúráját, hanem akár a festék vastagságát is le lehet produkálni vele.

Közös konferenciát tartott Békéscsabán a Nemzeti Művelődési Intézet, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete. A szakmai nap középpontjában idén a kommunikáció és az innováció állt.

Közművelődési szakmai napot tartottak Békéscsabán a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének közös szervezésében. A Békés megyei hatókörű rendezvényen a szakemberek ezúttal az innovációt és a kommunikációt helyezték előtérbe, annak érdekében, hogy a közművelődési intézmények és a közösségi színterek minél inkább láthatóvá váljanak.

Az NMI Békés Megyei Igazgatóságának vezetője Sipos Andrea elmondta, hogy a művelődési intézet tevékenységében most igen hangsúlyosak a képzési és pályázati lehetőségek.

Közművelődési szakmai napot tartottak Békéscsabán az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének együttműködésével.

Az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete együttműködésével tartott megyei hatókörű közművelődési szakmai napot Békéscsabán. Az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága minden évben legalább kétszer szervez olyan tudásmegosztó alkalmakat, amelyeken a megyében dolgozó szakemberek információkhoz juthatnak, aktuális-, különböző témájú előadások formájában.

A rendezvényre érkező települési önkormányzatok, közművelődési intézmények, kulturális célú civil szervezetek, valamint a művelődő közösségek képviselői a nap folyamán különböző témájú előadásokat hallgathattak meg, kezdve Dr. Czank Dóra jogászéval, aki az adatvédelem fontosságát hangsúlyozta.

Játékos matematikaóra-bemutatóval és előadással egybekötött szakmai napot tartottak a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Az inspiráló tanulási környezetet igyekezett bemutatni az a szakmai nap, amit az Oktatási Hivatal Matematikai Tudásközpontjaként és Bázisintézményeként szervezett a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

A bemutató tanóra játékos-, gyakorlati, úgynevezett gamifikációs oktatási forma tükrében zajlott. A tanulók különböző feladatokat oldottak meg. Gyakorolták a szorzótáblát, tésztagyöngyöket készítettek, valamint átismételték az ötös számsort is.

A témához kapcsolódóan Lénárd Sándor, az ELTE habitált egyetemi docense tartott előadást a mai-, megváltozott tanulási formákról, hogy miként érdemes a tanulásról gondolkodni a XXI. században, és milyen módszerek, lehetőségek vihetik közelebb a mai fiatalokat az eredményes tanuláshoz.

A villamos szakma népszerűsítése érdekében számos érdekes programmal egybekötött szakmai napot rendeznek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagiskolájában.

Az újkori világban mindig is fontos volt a villamos-ipari képzés, hiszen mindennek az alapja az energia. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagiskolája ezt a vonalat viszi tovább, melyhez nagyban hozzájárul az is, hogy jól felszerelt műhelyekben folyik a diákok oktatása. Ezáltal olyan tudással tudja az intézmény elengedni a tanulókat, ami szükséges ahhoz, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon. A villamos pálya népszerűsítése érdekében most egy szakmai napot szerveznek az érdeklődőknek.

A villamos-ipari képzés-, illetve pálya iránt érdeklődőket számos programmal várják a szervezők. Lesznek többek között előadások, pályaválasztási tanácsadás, valamint több olyan kiállító is érkezik a rendezvényre, akik szintén érdekességgekkel várják a látogatókat.

Szakmai napot tartottak a Békéscsabai Munkácsy Mihály Emlékházban múzeumi és könyvtári dolgozóknak. A találkozóra a Múzeumi és Könyvtári Fejlesztések projekt keretében került sor.

A Munkácsy Emlékház adott otthont az „Én így csinálom” elnevezésű szakmai napnak, ahol Békéscsaba kulturális intézményeinek dolgozói találkoztak és osztották meg egymással tapasztalataikat közösségépítő munkájukról.

Az egyik résztvevő egyesület, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete volt, akik közel negyed évszázados tapasztalattal rendelkeznek a közösségépítés területén.

A közösségek sok szempontból fontosak. Az egyes közösségek nemcsak a társadalmat formálhatják, de azokat a személyeket is, akik részt vesznek egy-egy közösség munkájában, életében.

Idén is megtartotta a Békés Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma az Andor Napi Szimpóziumot. A szakmai napokon a diákok a nyomdászattal kapcsolatban hallgathatnak meg tematikus előadásokat.

Az idei Andor Napi Szimpóziumon a szakértők a bélyegek nyomtatásáról tartottak előadásokat. Tálas Csaba, a szakgimnázium igazgatója köszöntőbeszédében a bélyegkészítést a nyomdászat csúcsának nevezte.

Békéscsabán a nyomdaipar meghatározó tényező. Tucatnyi nyomda működik a megyeszékhelyen és környékén, és több százan dolgoznak ebben az iparágban, így a nyomdaipar a város számára kiemelten fontos.

Budapesten és Eger városán kívül kizárólag Békéscsabán van nyomdaipari képzés középiskolások részére, így a Békéscsabai Szakképzési Centrum által egy igazán értékes szakmát tanulhatnak a diákok.

Idén ünnepeljük a reformáció 500. évfordulóját. Ez alkalomból a Békés Megyei Könyvtár egy szakmai napot tartott könyvtárosok részére.

A reformáció a XVI. századi Európában kibontakozó katolikus egyház ellenes mozgalom. Legfőbb célja az egyház apostoli szegénységének visszaállítása és a papi kiváltságok eltörlése. Aki egy ún. búcsúcédulát vásárolt, annak a pápa bűnbocsánatot ígért. A papság viszont visszaélt ennek árusításával, hiszen rájöttek, hogy ezzel egy hatalmas egyházi bevételre tehetnek szert. Luther Márton a problémák megoldása érdekében 1517. október 31-én szögezte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontból álló tételsorát.

- Az apropója a rendezvénynek a Reformáció 500. évfordulója. Ugye 1517-ben tűzte ki Luther Márton a Wittenbergi vár kapujára a téziseit és ennek 500 éves évfordulóját ünnepeljük majd októberben ugyan, de mi egy picikét előre hoztuk, a mai szakmai napot ezzel kötöttük egybe. – mondta el Lukoviczki Anna, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese

A Békés Megyei Kormányhivatal „Az intézményvezetők felelőssége a köznevelés és a gyermekvédelem területén” címmel tartott szakmai napot a köznevelési intézmények vezetőinek.

A köznevelés hatékony működése érdekében a Békés Megyei kormányhivatal egy szakmai nap keretében tájékoztatta a megye köznevelési intézményeinek fenntartóit és vezetőit arról, hogy milyen jogszabályi változások történtek a gyermekvédelem területén.

Oldalak