Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

felvételi

Tegnap este pontban 8 órakor nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat. A fiatalok jövőjét meghatározó számok miatt megyénkben is sokan izgultak.

Csütörtökön az esti órákban Békéscsaba belvárosában egy helyi hírportál előtt nagy volt a nyüzsgés. A fiatalok azért gyűltek össze, hogy együtt várják meg a felvételi ponthatárok nyilvánosságra tételét. A szervezők különböző feszültségoldó programokkal igyekeztek könnyebbé tenni a várakozás óráit. 

Durkó Zsolt főszervező elmondta, mivel ők fiatalokkal foglalkoznak, ezért evidensnek tartották, hogy az új helyükön várják a felvételizőket. Mind a két esetre volt alternatívájuk, ha sikerül valakinek a felvétel, ha nem. Készültek különböző játékokkal és akár dárcozni is lehetett. Aki le akarta vezetni egy kicsit a feszültséget, logikai játékokkal is elterelhette figyelmét.

A rögtönzött közvélemény kutatásunk alapján a fiatalok a legkülönfélébb szakokra jelentkeztek és a többség nem izgult, mivel a tavalyi eredmények szerint közel jártak a ponthatárhoz.

Címkék:

Ma éjfélig van lehetősége felsőoktatásba jelentkezőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat.

A jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-felvételi „Dokumentumok menüpontjában tudják feltölteni a felvételizők. A leendő hallgatóknak arra is lehetősége van, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét. A már korábban megadott képzéseket a „Sorrendmódosítás menüpontban rendezhetik át. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Mazán Nándor
 

Ismét felvételit hirdet a Jókai színház Színitanháza. Idén is 4 szakra várják a jelentkezőket, színpadtechnikaus - szcenikus, színész, design és színházi táncos képzésekre. Az ingyenes képzésekre 2 alkalommal lehet felvételizni, június 3-án, kedden és június 30-án hétfőn.

Egy reklámfilmmel invitálja a fiatalokat a békéscsabai Színitanház az intézménybe, hiszen idén is meghirdetik azokat a szakokat, amelyek kötődnek a színházhoz.
Seregi Zoltán a Harruckern János Közoktatási Intézmény Színiiskolájának igazgatója elmondta, hogy nagyon fontos, hogy a színész szakma mellett még táncos, divat - és stílustervező, színház technikus komplex képzéseket indítanak a továbbtanulók számára. A diákok a színházi előadásokban szerzik meg a szakmai gyakorlatukat és az egész szakképzésnek ez az egyik legfontosabb iránya.