Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

verseny

Háromnapos bíráláson, közel 1200 minta közül választják ki a Brillante - 2019 Pálinka és Párlat Verseny legjobbjait. A versenyre az idei évben bérfőzetők, magánfőzők és kereskedelmi főzdék párlatait és pálinkáit várták.

Kezdetét vette a 20. Gyulai Pálinkafesztivál részeként meghirdetett ,,Brillante - 2019 Pálinka és Párlat Verseny” érzékszervi zsűrizése Békéscsabán. A versenyre az idei évben három kategóriában nevezhettek a főzdék, országszerte és határon túlról is összesen 1182 minta érkezett be.

A beérkező mintákat egy háromnapos bíráláson értékelik az ország minden részéről érkező zsűrik - összesen 24-en, akik a magasabb szakmai munka miatt egy pálinkabírálati tréningen is részt vettek.

A bírálást, a zsűri számítógéppel egy négyszer öt pontos rendszerben végzi, ahol számos szempontot kell figyelniük. Így azt vizsgálják, hogy a termék ízében és illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást is pontozzák.

Iskolai versenysorozat indult Bátrak Ligája néven a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából. A Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság együttműködésével megvalósult sportvetélkedő a Rákóczi emlékév jegyében telik majd.

A Honvédelmi Sportszövetséget két éve hozták létre annak érdekében, hogy elősegítsék a fiatalok szellemi- és fizikai felkészülését a katonasághoz-, illetve a haza védelméhez kötődően. Egy országos hálózat kiépítése a cél, így minden járásban sportközpontokat alakítanak majd ki, ugyanis az államnak az a célja, hogy a lehetőségeket megteremtse a fiatalok számára. A szövetségnek jelenleg 154 tagszervezete van és 100.000 fős tagsággal rendelkezik. A gyulai versenyt megelőzően négy településen voltak már különböző Bátrak Ligája elnevezésű megmérettetések. A szellemi- és fizikai versenyen a hetedik-nyolcadik osztályos diákok vesznek részt.

Újra Gyulán versenyeztek a tereprali nagyjai. Nemzetközi és hazai indulók álltak rajthoz a HOFEKA Kupán. A városban és térségében megrendezett verseny idén is sok nézőt vonzott.

Egy év kihagyás után rendezték meg újra a hazai Tereprali Bajnokság 4. fordulóját és a Közép-európai Zóna Bajnokság futamát Gyulán. A szervizparkot ismét a Vértanúk útján állították fel, így a kilátogatók testközelből is megcsodálhatták a HOFEKA Kupán induló autókat, kamionokat, motorokat, quadokat és a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket.

A verseny alatt közel hatszáz kilométert tettek meg a résztvevők. A kupa első napja egy rövid prológgal indult, majd a hétvége folyamán 4-4 szelektív szakaszt teljesítettek a versenyzők, akik között békéscsabai induló is volt. A Kaposi Zoltán - Kaposi Bence páros szerint nagyon jó-, de nehéz pálya volt a mostani.

A csapat nagyon meg volt elégedve autójának teljesítményével.

Véget ért a 4. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága Mezőhegyesen. Az 5 napos rendezvény célja a fiatal fogatlovak képességeinek felmérése volt.

Mezőhegyes nagy hagyományokkal bír a lótenyésztés és lovassportok szempontjából, ugyanis itt alapították a katonai ménes intézetet 1784-ban. A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának hagyománya - melyet már negyedik alkalommal rendeztek meg Mezőhegyesen - a második világháború után kialakult mai fogatsporthoz igazodik. A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának ötlete Magyarországról indult. A kezdeményezés kezdi kinőni magát, ugyanis évről évre egyre többen kíváncsiak a versenyre. A ménesbirtok vezérigazgatója, Papp István Tibor arra számít, hogy a következő két évben az érdeklődés még tovább nő az esemény iránt.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát Mezőhegyesen. A szeptember ötödike és kilencedike között megrendezésre kerülő versenyre több országból is érkeznek versenyzők.

Negyedik éve ad otthont a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának. A szeptember ötödike és kilencedike között megrendezésre kerülő versenyre több országból is érkeznek érdeklődők, versenyzők. A Ménesbirtokon tartott sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a rendezvény elsődleges célja a fiatal lovak hazai és nemzetközi megmérettetése, hiszen e verseny jó alkalom arra, hogy felkészülhessenek a nagy világkupákra, illetve, hogy a magyar lófajták teljesítményéről információval szolgáljanak tenyésztőknek. Ez a verseny egy régóta meglévő hiányt pótol a lovas megmérettetések mezőnyében.

Ismét e sport versenyt rendeztek Békéscsabán. Az egyre népszerűbb virtuális sport a megyeszékhelyen is nagyon vonzó a fiatalok számára.

Az elektronikus sport résztvevői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal, ebből fakadóan - a játékos megjelölés mellett - e sportolóknak is nevezik őket. A Hearthstone egy kártyajáték, amely a világ egyik legnépszerűbb számítógépes játékán, a World of Warcraft-on alapul és alkalmas az e sportra.

A Hearthstone egy rendkívül népszerű számítógépes játék, a 2017-es adatok alapján több mint 70 millióan játszanak vele. A csabai versenyen a résztvevők - igaz hogy nem profiként vesznek részt, azonban így is - nagyon komolyan veszik a küzdelmet.

Országos döntőbe jutott a békéscsabai fa az Év Fája versenyen. A közönségszavazatok alapján jelenleg a 9. helyen áll. Az "Égigérő" gerlai vackor leginkább magassága és kora miatt különleges.

Az Év Fája versenyre olyan fákat nevezhettek a jelölők, melyek valamilyen szempontból egyediek, különleges szerepük van a helyi közösség életében vagy egy-egy helyi történet kötődik hozzájuk. A gerlai "Égigérő" vackor különlegessége idős korában és magasságában, illetve a helyi emberek életében betöltött szerepében rejlik.

A parkot és a fákat a Gerlai Wenckheim Társaság gondozza évek óta. Ennek köszönhetően egyre többen és többen látogatnak el ide családjukkal, barátaikkal, de számos óvodás és iskolás csoport is érkezik megcsodálni a kastélyt és a fákat. A fa nevének eredete is hozzájuk köthető.

Országos darts versenyt rendeztek Békéscsabán. A Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság és Steel Utánpótlás Egyéni és Páros Nemzeti Bajnokság ötödik fordulójára az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők.

A tavalyi rendezés után ismételten Békéscsaba adott otthont a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság és a Steel Utánpótlás Egyéni és Páros Nemzeti Bajnokság ötödik fordulójának. Két napon keresztül az ország legjobb kezű darts játékosai mérték össze tudásukat. Az egyesületi vezetők és szakemberek mellett az ifjúsági Európa Bajnokság válogatott játékosai is képviseltették magukat.

A Magyar Darts Szövetség 5 korosztályban – gyermek, serdülő, ifjúsági fiú, ifjúsági lány és felnőtt - hirdette meg a hétvégi versenyt.

A békéscsabai forduló után hirdette ki a szövetségi kapitány a szeptemberi magyarországi Európa Bajnokság szűk keretét, melybe Ölei Annamária jó eséllyel pályázott.

Országos gasztronómiai versenyen mutatták meg tudásukat a Békéscsabai Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Szakközépiskola diákjai. A megmérettetés Felcsúton volt, ahová stábunk is elkísérte a fiatal vendéglátósokat.

A Budapesttől 46 kilométerre fekvő Felcsút leginkább a Pancho Arénáról, Mészáros Lőrincz polgármesterről híres, illetve arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ezen a településen él. Arról már kevesebben tudnak, hogy hat éve igen komoly gasztronómiai versenyt rendez a helyi szakképző iskola, melyen most először vettek részt békéscsabai diákok. A csabai csapatot a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátó ipari Szakközépiskola diákjai alkották, két pincér, két szakács és két cukrász tanuló. Ameddig a diákok versenyeztek, addig a vendégek különböző előadásokat hallgathattak meg a Puskás Akadémia Kollégiumának aulájában. Az előadók között szintén volt békéscsabai - mégpedig Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács személyében, aki a Hungarikumok kiválasztásának módjáról beszélt.

Impro fesztivált rendezett a Magyar Színjátékos Szövetség Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A fesztivál egy országos színész verseny, melynek a területi döntője Békéscsabán és még négy városban valósul meg februárban.

A békéscsabai Féling Színház, együttműködve a Csabagyöngye Kulturális Központtal és a Magyar Szín-Játékos Szövetséggel idén is megrendezte improvizációs fesztiválját. A rendezvényre diák- és felnőtt színjátszók 4-4 fős csapatainak jelentkezését várták határainkon innen és túlról is.

Számos helyről érkeztek versenyzők Békéscsabára. A helyi színjátszók mellett Orosházáról, Gyuláról, valamint más megyékből, de még a határon túlról is az „Impro fesztivál” miatt keltek útra.

Az „Impro” fesztiválon a legjobban teljesítő csapatok márciusban egy országos döntőn mérkőznek meg egymással.

Oldalak