Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

november

A novemberi közgyűlés döntéseit korábban értékelte Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői. Ugyanezt megtette most a DK az LMP és a Jobbik is.

A hosszúra nyúlt, közmeghallgatással tarkított közgyűlésen ismét fontos napirendeket tárgyaltak a képviselők. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője Kaposi László a Békéscsabai ügyeleti kft.-vel kapcsolatos témát emelte ki sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint a kft megvétele nem szükségszerű, és ami a békéscsabai háziorvosi ügyelettel kapcsolatban történik a városban az elfogadhatatlan. Kifejtette, hogy jelen pillanatban a csabai háziorvosok nagy része nem hajlandó ügyeletet vállalni pedig szerződésük szerint ez kötelességük lenne.

A lakosság számára újra lehetőség nyílik megválni a háztartásban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól, mint például a bútoroktól, lakberendezési tárgyaktól vagy szőnyegektől. Az őszi lomtalanítás idén november 4 és 11-re esik.

Az őszi városi lomtalanítás Jamina, Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla és Fényes területéről november 4.-én, szállítják el a hulladékot, a belvárosi kerületekből pedig november 11.-én.

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok leadására is sor kerül ugyanezeken a napokon, amelyek kihelyezett helyeken valósulnak meg. A november 4.-ei gyűjtésben Békéscsabán a Hajnóczy utca 15 szám alatt, Jaminában az orvosi rendelők melletti parkolóban, valamint Gerlán a Wencheim téren. November 11.-én a Malom tér sarkán, és Mezőmegyeren az Október 23 téri autóbusz végállomásnál.