egészségnap

Az egészséges táplálkozásra, a rendszeres sportolásra és a kézmosás fontosságára hívták fel a diákok figyelmét a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumában.

Közös érték az egészség címmel indult mintaprogram Békés megyében az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és a szűrővizsgálatok fontossága érdekében. Az óvodás korosztálytól az idősekig mindenkit meg szeretnének szólítani.

Az egészségünk megőrzésére számos módon van lehetőségünk. Ezek közül Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács a szezonális termékek fogyasztásának fontosságát emelte ki.

Az ételek elkészítésében két nebuló is segédkezett. A békéscsabai szlovák általános iskolában az ízletes tésztasalátákat különböző zöldségfélékkel kóstolhatták meg a diákok.

„Élj egészségesebben” címmel szervezett egészségnapot Békéscsabán a Körös Motoros Egyesület, melynek a Szent István tér adott otthont. Itt minden megtalálható volt, ami az egészséges életmódhoz köthető.

A Mária Lovagrend Egyesület szervezésében Ősi Forrás Családi és Egészségnapot rendeztek a Vasutas Művelődési Házban. A sokszínű programban tanácsadással és különböző, egészségmegőrző módszerekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A program ráhangoló dobolással vette kezdetét, majd a rendezvényt a Mária Lovagrend Egyesület elnöke Gyebrovszki Klára nyitotta meg. A szervezet 2005-ben alakult meg békéscsabai központtal, de napjainkban már országos szinten, sőt a határainkon túl is tevékenykednek.

- A fő cél a megelőzés, a prevenció, de azokat az útmutatásokat, tanításokat próbáljuk átadni, hogy hogyan tudunk önmagunk lenni, önmagunkat megismerve könnyebbé tenni az életünket, egészségesebben élni a mindennapjainkat – hangsúlyozta Gyebrovszki Klára.

A Mária Lovagrend Egyesület szervezésében Családi és Egészségnapot rendeztek a Vasutas Művelődési Házban.

A sokszínű programot Gyebrovszki Klára elnök nyitotta meg. A nagyteremben egész nap tanácsadás várta a látogatókat többek között a kineziológia, az energetikai masszázs, a konfliktuskezelés és a párkapcsolatok területén. A rendezvény során számos egészségmegőrző információval és gyógyulást elősegítő módszerrel találkozhattak a vendégek.

A nap előadásaiban több érdekes téma is előkerült, hiszen az önismeretről, a tökéletes élettér kialakításáról, valamint a dob és hangtál terápiáról is hallhattak az érdeklődők.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Benke Éva

A Mária Lovagrend Egyesület szervezésében Családi és Egészségnapot rendeznek a Vasutas Művelődési Házban.

A programban számos izgalmas előadás szerepel, hiszen nyitásképp Gyebrovszki Klára elnök tart előadást a fájdalmak elengedéséről és megértéséről, a jó és rossz életérzés értelmezéséről. Ezt követően több érdekes téma is előkerül, hiszen önmagunk elfogadásáról, önismeretről, a tökéletes élettér kialakításáról, valamint a dob és hangtál terápiáról is hallhatnak az érdeklődők a Vasutas Művelődési Ház földszinti kistermében.

A nagyteremben egész nap tanácsadás várja a látogatókat többek között a kineziológia, az energetikai masszázs, a konfliktuskezelés és a párkapcsolatok területén. Az előteret kézművesek, könyvek, kiadványok, ékszerek, mandalák, házi készítésű készítmények és kóstolók töltik meg élettel, de Sopka Igor Kristályok-ékszerek című kiállítása is megtekinthető lesz. A nap során az emeleti kisteremben gyermekeket is különböző programok várják.

Címkék:

Béres Alexandra 18 éves volt, amikor elnyerte a fitnesz magyar bajnoki címet, majd az Európa és a Fitnesz Világbajnokság aranyérmét is besöpörte 95-ben. Élete, azóta is a sportról szól, több ezer ember az ő segítségével és támogatásával, ma már egészséges életet él. A fitness világbajnok most Békéscsabára érkezett, hogy a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola diákságát átmozgassa.

 

A diákok a súlykontroll gimnasztikába kóstolhattak bele. Kezdetben bizonytalanul és bátortalanul szemlélték a gyakorlatokat az iskola tanulói, aztán a zene, a társaság és maga a sportban rejlő adrenalin hatására egyre többen követték a mozdulatsorokat.

A fitness világbajnok Béres Alexandra mozgatta meg a Kemény Gábor Szakközépiskola fiataljait.

Először a 17-18 évesek kóstolhattak bele a közös mozgás örömébe, és a súlykontroll gimnasztikába. Kezdetben bizonytalanul és bátortalanul szemlélték a gyakorlatokat az iskola tanulói, aztán a zene, a társaság és a sportban rejlő adrenalin hatására egyre többen követték a mozdulatsorokat. 

Az intenzív óra leginkább a lányok kedvence volt, hiszen alakformáló hatása jól jöhet a bikiniszezonra. Természetesen a fiúk is találtak kedvükre való elemeket, ahol megmutathatták, hogy mennyi energia rejlik bennük. Az izgalmas órák mellett a diákságnak lehetősége volt arra is, hogy személyesen kérjenek tanácsot Béres Alexandrától.

Az egészségtudatos program egy innovatív pályázat segítségével valósult meg, amely a holnapi napon tovább folytatódik.