Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Béres Alexandra

A békéscsabai sportiroda tervei között szerepelt egy olyan egész napos rendezvény, melynek központi témája a testmozgás és az egészséges életmód volt. A nemrég megtartott Nemzetközi Nőnap alkalmához közeli időpontot választottak, éppen ezért a programok összeállításánál a hölgyek számára igyekeztek kedveskedni.

A színpadon a testmozgásé volt a főszerep. Emellett az érdeklődőknek lehetőségük volt arra is, hogy a standoknál kipróbáljanak különböző mozgásformákat, valamint betekintést nyerjenek a legkülönfélébb módszerekbe, melyek az energikus élet elérését segíthetik elő.

Palkó Noémi aerobik edző is megmozgatta a hölgyek izmait, egy igen aktív mozgást igénylő sporttal, a Kangoo-val. Ehhez a sporthoz csupán egy speciálisan kialakított cipőt kell a lábunkra húzniuk és máris nekikezdhetett bárki a kalóriák égetéséhez. Mint megtudtuk, erre a sportágra a korosztály és a súlykorlát nem igazán jellemző.

A szervezők az eseményt sikernek tekintik, mind a jó hangulat, mind pedig a nagy látogatottság szempontjából is.  

Béres Alexandra 18 éves volt, amikor elnyerte a fitnesz magyar bajnoki címet, majd az Európa és a Fitnesz Világbajnokság aranyérmét is besöpörte 95-ben. Élete, azóta is a sportról szól, több ezer ember az ő segítségével és támogatásával, ma már egészséges életet él. A fitness világbajnok most Békéscsabára érkezett, hogy a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola diákságát átmozgassa.

 

A diákok a súlykontroll gimnasztikába kóstolhattak bele. Kezdetben bizonytalanul és bátortalanul szemlélték a gyakorlatokat az iskola tanulói, aztán a zene, a társaság és maga a sportban rejlő adrenalin hatására egyre többen követték a mozdulatsorokat.

A fitness világbajnok Béres Alexandra mozgatta meg a Kemény Gábor Szakközépiskola fiataljait.

Először a 17-18 évesek kóstolhattak bele a közös mozgás örömébe, és a súlykontroll gimnasztikába. Kezdetben bizonytalanul és bátortalanul szemlélték a gyakorlatokat az iskola tanulói, aztán a zene, a társaság és a sportban rejlő adrenalin hatására egyre többen követték a mozdulatsorokat. 

Az intenzív óra leginkább a lányok kedvence volt, hiszen alakformáló hatása jól jöhet a bikiniszezonra. Természetesen a fiúk is találtak kedvükre való elemeket, ahol megmutathatták, hogy mennyi energia rejlik bennük. Az izgalmas órák mellett a diákságnak lehetősége volt arra is, hogy személyesen kérjenek tanácsot Béres Alexandrától.

Az egészségtudatos program egy innovatív pályázat segítségével valósult meg, amely a holnapi napon tovább folytatódik.