Mikulás

Idén is kutyás mikulások varázsoltak ünnepi hangulatot a Fővárosi Önkormányzat Gyulai Idősek Otthonába. A bentlakók Mikulás napján minden évben örömmel várják a négylábúakat és gazdáikat.

A decemberi Téli Művészeti Hetek keretében minden évben Mikulás napján nem mindennapi vendégek érkeznek a Fővárosi Önkormányzat Gyulai Idősek Otthonába. Az intézmény udvara megtelik kíváncsiskodó bentlakókkal, akik nagy örömmel várják –ahogy ők szokták nevezni – a kutyás mikulásokat.

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub növendékei és gazdáik mindig szívesen fogadják az idősotthon meghívását, hogy ezzel is színesebbé tegyék az ünnepeket.

Ezek az ünnepségek jó alkalmat nyújtanak a visszaemlékezésre, a nosztalgiázásra is.

A kutyusok és gazdáik ezután sem tétlenkednek - további intézményeket látogatnak majd meg az ünnepek alatt.

Idén is a Mikulás társaságában, ünnepi hangulatban járőröztek a Békéscsabai Fényesi Tanyák Polgárőrség lovasai. A szervezet elnöke elmondta, régi vágya volt, hogy Mikulás napjának közeledtével az ünnepek varázsával tegyék színesebbé a tanyavilág mindennapjait, így a tavalyi élmények után idén is megszervezték rendkívüli járőrözésüket.

 

Nógrádi Csilla a Békéscsabai Fényesi Tanyák Polgárőrség Közhasznú Szervezetének elnöke elmondta, hogy most a Mikulás fog bemenni minden tanyára lovas kísérettel. És természetesen cukorkát fog mindenki kapni, aki szeretettel fogadja őket. 

 

A szervezők szerint az emberek szeretettel fogadták a kezdeményezést, sikerült minden arcra mosolyt csalni. Az ünnepi öltözeten és dekoráción túl, idén karácsonyi zene is segített az ünnep hangulatát a fényesi tanyavilágba varázsolni. A Mikulással történő járőrözésre a lovakat is ünnepi díszbe öltöztették a szervezők, ez tovább fokozta az esemény különlegességét.