Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

aláírás

A „Békéscsaba Hazavár!” elnevezésű program ösztöndíjasait köszöntötték a Városháza Mokos termében. Az eseményen sor került az ösztöndíjszerződések aláírására is.

A békéscsabai önkormányzat által indított „Békéscsaba Hazavár!” című program 2015-ben indult. A sorrendben már ötödik pályázati felhívás eredményhirdetésén 4 fiatal írta alá a hallgatói ösztöndíj-megállapodást, 15 fiatal pedig az életkezdési támogatási megállapodást.

Ezzel a programmal az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy a diplomás hiányszakmákban tanuló vagy elhelyezkedni szándékozó fiatalok itt helyben telepedjenek le. A megállapodással egy olyan üzenetet igyekszenek átadni, hogy Békéscsaba számít rájuk.

Közel két és fél ezer aláírást gyűjtött össze a Szent István Egyetem békéscsabai karának Hallgatói Önkormányzata.

A kezdeményezést azért indították el a fiatalok, hogy ezzel is tiltakozzanak az intézmény bezárása ellen. Mint ismeretes, a közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az egyetem gazdasági campusán befejezik az oktatást, mert az utóbbi időben nagyon lecsökkent a hallgatói létszám és így veszteséges a működtetés, különösen úgy, hogy az egyetemnek komoly hitele is van. 

A diákok az aláírásgyűjtő íveket ma délelőtt adták át Kiss Tibor alpolgármesternek, aki elmondta, az önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz a békéscsabai felsőoktatás megmentése érdekében.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Pozojevich Miklós