Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Tóth Bertalan

Az MSZP frakcóvezetője szerint a 2018-as országos költségvetés igazságtalan, kevés forrás biztosít többek között az egészségügy az oktatás számára is. Véleménye szerint a költségvetés tervezetet a korrupció és az igazságtalanság jellemzi.

Tóth Bertalan szerint a munkavállalók kiszolgáltatottságban dolgoznak, ezért új munkatörvénykönyvet kell létrehozni és a szakszervezetek jogait erősíteni kell. A MSZP bevezetne egy bérplafont is az állami cégeknél. Ennek szükségességére egy példával élt, miszerint az nem normális állapot, hogy a Magyar Posta vezérigazgatója öt millió forintot keres havonta, miközben a postások az átlag fizetés alatti bérét dolgoznak. A sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a párt a választásokig hátralévő egy évben mindent megtesz azért, hogy 2018-ban le tudja váltani a FIDESZ-KDNP kormányt.

A legfrissebb közvélemény kutatások alapján a kormánypártok támogatottsága ugyan csökkent, azonban a baloldali pártok mutatóit összeadva együttesen sem érik el ezt a szintet. Természetesen a kampányidőszak még ezután jön, ami nagy mozgásokat eredményezhet ezen a téren.

Az MSZP egy javaslatcsomagot nyújtott be az országgyűlésnek "Biztos megélhetés" címmel, melyről Tóth Bertalan országgyűlési frakcióvezető beszélt Békéscsabán tartott sajtóbeszélgetésén. A javaslatcsomag négy pontból áll. Az első pont arról szól, hogy legyen nettó 100 ezer forint a minimálbér, úgy hogy a kis és középvállalkozók terhei csökkenjenek. A második egy nyugdíjemelés, melyben 3,2 %-kal növelnék az öregségi járandóságot.

- A harmadik pont arról szól, hogy csökkenjenek az energiaárak, hiszen most a piaci árak alacsonyabbak mint a fogyasztói árak ma a magyar fogyasztók többet fizetnek mind a gázért mind az elektromos áramért mint amennyibe az kerül. Két és fél éve zárult le a kormány rezsicsökkentési programja, azóta nem csökkentek az energiaárak, miközben láthatjuk, hogy a világban 40-60 %-kal csökkent az energiahordozók ára. A negyedik pont pedig arról szól, hogy csökkenjen az alapvető élelmiszereknek az Áfa tartalma 5%-ra, hiszen akiknek alacsonyabb a jövedelmük leginkább élelmiszert fogyasztanak. – mondta el Dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője

Címkék: