Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

utánpótlás

Hírt kaptunk az Egyesült Államokban tanuló, válogatott magyar bajnok versenyzőnktől, Novák Natáliától, aki kemény munkával készül a nyári utánpótlás Európa bajnokságra.

„Ma volt az Egyetemi Bajnokság, ahol 1500-öt futottam. Az időeredményem 4:35.95 lett, ami a legjobb időm eddig, mióta kint vagyok”- adott hírt atlétánk.

1500 m-en 4:35.95 idővel nyerte Nati a versenyt. Ez ebben az időszakban viszonylag kiváló időeredmény- értékelte versenyzőjét edzője, Tóth Sándor.

Új felszereléssel és új eszközökkel gazdagodott a gyulai futball utánpótlás. A szakemberek célja a fejlesztéssel az, hogy minél jobb körülmények között fejlődhessenek a jövő nagy focistái.

Közel 7,5 millió forint értékben érkeztek a gyulai labdarúgás utánpótlás fejlesztését és nevelését segítő eszközök, melyek a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és egy helyi vállalkozásnak köszönhetők. A vállalkozás mintegy 200 garnitúra felszerelést ajándékozott a gyulai labdarúgás utánpótlás valamennyi csapatának - tudtuk meg a Kónya István alpolgármestertől az Id. Christian László Városi Sporttelepen megtartott sajtótájékoztatón.

A futball utánpótlás nevelése jelenleg a Gyulasport Nonprofit Kft. feladata. Az önkormányzati tulajdonú cégnél eddig is folyt az utánpótlás nevelés, egyesületi típusú sportiskola keretében. 2012-ig a labdarúgó utánpótlás is náluk volt, majd az akkori törvényekkel és szabályozásokkal átkerült a sportegyesülethez, végül az önkormányzat úgy döntött, hogy az kerüljön vissza a kft-hez.

Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája létesül Békéscsabán. A tervekben többek között eszközbeszerzés, munkacsarnok építése és kollégiumi szálláshelyek kiépítése is szerepel.

Európai tekintetben is egyedülálló röplabda-akadémia létesül Békéscsabán. A projektről most, közel kétéves előkészítő munka után született érdemi döntés: az akadémia fejlesztésére a magyar kormány 1 milliárd 878 millió forintos támogatást biztosít, mely a Magyar Röplabda Szövetségen keresztül, többéves bontásban érkezik majd a BRSE-hez.

Baran Ádám, a klub elnöke a Csaba Televíziónak elmondta, a támogatás kizárólag sportinfrastruktúra-fejlesztésre és utánpótlás-

neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel és többek között új csarnok, valamint új kollégiumok épülnek majd belőle.

30 klub közel 300 versenyzője indult a dorogi utánpótlás kick-box magyar bajnokságon.

A tét hatalmas volt, mert nem csak a bajnoki címekről döntöttek a fiatalok, hiszen a verseny döntően befolyásolta a ranglista, és a világbajnoki indulás helyzetét is. Ráadásul a versenyrendszer hiányosságai és az előzmények is élezték a feszültséget. A körülményekhez a Békés megyei versenyzők jól alkalmazkodtak, amit bizonyít a megszerzett 18 arany-, 12 ezüst- és 14 bronzérem.

Címkék: