Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Gyulai Szakképzési Centrum

A felsőoktatáshoz hasonlóan a szakképzési centrumokban is bevezették a kancellária rendszert, melynek célja a felelős, professzionális gazdálkodás és menedzserszemléletű működtetés biztosítása. A Gyulai Szakképzési Centrumban Simon István Tamás tölti be a tisztséget.

A Szakképzési Centrumokban 2019. január elsejei hatállyal került bevezetésre a kancellária rendszer, a szakképzés teljes megújításának részeként. A minisztérium 41 szakképzési centrumban írt ki pályázatot a kancellári státusz betöltésére, amely 39 helyen eredményesen zárult és március elsejével munkába is álltak az új vezetők. A Gyulai Szakképzési Centrumban Simon István Tamást nevezték ki öt évre, aki szakképzési referensként eddig is részt vett az intézmény munkájában.

A változtatások elsősorban az intézmények működtetését érintik, ami bár most kettéválik, a többi vezetőnek is ugyanannyi szerep jut majd. A szakképzési centrum főigazgatója kiemelte, a centrumnak eddig is nagyon összetett volt a feladata, ami a jövőben sem lesz másként.

Magyarországon, az oktatási intézmények közül a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolájában mutatták be először Bárány Krisztián, A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című dokumentumfilmjét.

Bárány Krisztián, A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című dokumentumfilmjét mutatták be a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolájában. A kutatásokat a Magyar Tudományos Akadémia „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport végezte, munkájukat 2012-ben kezdték meg. A film készítői fontosnak tartják, hogy a fiatalok ismerjék a Szent Korona történetét, mely az egyik legrégebb óta használt és a mai napig épségben megmaradt beavató korona Európában.