Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

évértékelő

Megtartotta évértékelő gyűlését Békéscsabán az Alföld Vívó Akadémia. A rendezvényen a klub edzői és a válogatott sportolók mellett a Magyar Vívó Szövetség is képviseltette magát.

A helyi vívóklub évtizedek óta a vidéki utánpótlás egyik kiemelt bázisa, hiszen több korosztályos válogatott, válogatott kerettag és felnőtt válogatott sportoló sikere jelzi az itt folyó munka minőségét. Az Alföld Vívó Akadémia és a Magyar Vívó Szövetség a város vezetőivel együtt közösen értékelte az elmúlt év eredményeit, amire méltán lehet büszke a város, hiszen a sportolók egy igazán eredményes idényt tudhatnak maguk mögött.

A klubban nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő alapok elsajátítására. Az edzések során a fiatalok egy alap fizikai felkészítéssel kezdenek, majd tovább tanulják a vívás tudományát. Ehhez pedig megfelelő ösztönzés lehet, hogy a versenyeken már fiatalon megmérettessék magukat.

Megtartotta a 2018-as versenyév ünnepi megnyitóját a Békéscsabai Atlétikai Klub. Az ünnepségen rövid évértékelőt is tartottak az elmúlt év eredményeiről.

A 2017-es év kiválóan sikerült a békéscsabai atlétáknak elég, ha csak Márton Anita súlylökő világbajnoki ezüstérmére vagy Baji Balázs gátfutó világbajnoki bronzérmére gondolunk. Ezen kimagasló nemzetközi eredmények mellett a Klub számos országos bajnoki címet is szerzett. A tavalyi eredmények után 2018-ban is bizakodóan várják a versenyszezont. Márton Anita a Klub legismertebb és legeredményesebb versenyzője idén még tovább bővítheti éremgyűjteményét. A kiváló súlylökő az ünnepségen elmondta, hogy milyen fontosabb versenyei lesznek idén.

A versenyekre való nyugodt felkészülést elősegíti az, hogy Anita új hosszú távú szerződést kötött a klubbal.

A Békéscsabai Meseház már közel harminc éve várja a családokat és a gyerekeket kiállításokkal, koncertekkel, táborokkal és különféle remek programokkal. Így az intézmény életében a 2017-es esztendő is remek eredményeket hozott.

Az intézmény minden betervezett programot meg tudott valósítani és mindegyik rendezvénynek nagy sikere volt a látogatók körében. Emellett a Meseház klubjai, szakkörei is sikeres évet zártak, különböző pályázatokon, versenyeken remek eredményeket értek el. A Forgórózsa Kézimunka alkotócsoport például országos pályázatokra adott be sikeres alkotásokat, valamint a Meseházba betérőket számos, különleges programmal is várták.

A 2018-as esztendő meghatározó év lesz a Meseház életében, hiszen pontosan 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Békéscsaba lakossága előtt. Ebből az alkalomból egy egész éves programsorozatot szerveznek majd.

2017-ben is rengeteg politikai vita volt a közéletben, elég, ha csak a migráció kérdésére vagy a béremelések, illetve járulékcsökkentések körüli vitákra gondolunk.  Vantara Gyula országgyűlési képviselő szerint a jövő évben is ezek a témák lesznek a legfontosabbak.

A Lehet Más a Politika Békéscsabai önkormányzati képviselője Takács Péter is értékelte az idei évet. A képviselő szerint az elmúlt időszak egyik pozitívuma többek között az, hogy egyre többen tudnak elhelyezkedni a piaci szférában, Békés Megyében. 

A Demokratikus Koalíció 2011-ben alakult, akkor Békés megyében még csak néhány tágja volt, már ez a szám több százra növekedett. A 2017-es év a párt számára kedvezően alakult, hiszen növelni tudta a támogatóinak körét. Az idei évet a DK békés megyei szervezetének önkormányzati képviselője Árgyelán György értékelte.

Minőségi szórakoztatás, drámai jelenetek, kiváló színészi alakítások: ezzel találkozhattak azok, akik ellátogattak a Békéscsabai Jókai Színház 2017-es darabjaira. 

Az idei évadban is rengeteg műfajban mutatott be színdarabokat a színház, az előadásokban pedig egy dolog biztosan közös volt - a minőségi szórakozás. Az Ősvigasztalás és az izgalmas, helyi kötődésű Szellemúrnő is nagy sikernek örvendett.

A bérletek eladása az idén is növekedett, ám kisebb mértékben, mint az elmúlt években, de a színház reménykedik benne, hogy jövőre is kimutatható lesz a növekedés.

A színház már a jövő évadon is dolgozik, előreláthatóan márciusra már végleges formát ölt a tervezet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője Kocziha Tünde is értékelte a 2017-es évet. Kifejtette, hogy több fontos akciója is volt a pártnak idén.

Békéscsaba közgyűlésében a legtöbb képviselőt a FIDESZ adja. Így az összes döntésben nagy szerep hárul a kormánypárt helyi frakciójára. Herczeg Tamás tanácsnok értékelte a 2017-os évet és elmondta, hogy melyek voltak a város számára a legfontosabb fejlesztések idén.

Idén is megtartotta évértékelő ünnepségét a Békéscsabai Úszó Klub. Sikeres év volt ez a klub számára, hiszen világbajnoki éremnek és több országos bajnoki címnek is örülhettek 2017-ben.

2017-ben nagyon eredményes évet tudhatnak maguk mögött a csabai úszók, elég, ha csak Bohus Richárd a négyszer száz méteres gyorsváltóban elért világbajnoki bronzérmére gondolunk. Természetesen mások is kiválóan szerepeltek többek között két országos bajnoki címet is szereztek idén a csabai fiatalok.

A nagy hagyományokra visszatekintő klub életében mindig kiemelt figyelmet fordítottak az utánpótlás nevelésre. Ez most sincs másképp. Békéscsaba önkormányzata is nagy figyelmet fordít az úszóklub támogatására. Az ünnepségen részt vett többek között Szarvas Péter polgármester és Bíró Csaba a sportért felelős bizottság elnöke is.

Oldalak