harmadik negyedév

Sajtótájékoztatón számolt be a Békés Megyei Kormányhivatal harmadik negyedévének eredményeiről. A tájékoztatón elhangzottak a legfontosabb aktualitások, valamint összehasonlítások a 2016-os évhez képest.

A Békés Megyei Kormányhivatal statisztikái szerint a vizsgált időszakhoz képest mintegy 10%-al több ügyfél számára intézett ügyeket a Kormányablak, valamint az elindított ügyintézések 70%-a nyolc napon belül le is zárult.

Márciusban több illeték és igazgatásszolgáltatási díj is megszűnt, így többek között évente kétszer díjmentes a természetes személyek számára a tulajdoni lap lekérdezése, a hatvanöt év felettieknek ingyenes lett az útlevéligénylés, valamint a hatósági bizonyítvány a vállalkozók számára. Az ügyintézést ezen felül megkönnyíti egyes esetekben az elektronikus úton történő ügyintézés is.

A Kormányhivatal irányítása alá kerülnek a megye egészségfejlesztésében résztvevő betegalapítványok, egészségügyi szolgáltatók és önkormányzati szervezésű egészségnapok is.

Szeptemberben Nemzetközi Salakmotor Bajnokságot rendeztek Gyulán, ahol szlovén, horvát, osztrák, olasz és persze hazai versenyzők mérték össze tudásukat az oválpályán.

 

2016 nyarán is rengeteg lehetősége volt a helybéli gyerekeknek a táborozásra. Augusztusban a Meseház kézműves táborában jártunk, ahol többek között Makraméval, indián karkötő csomózással, gyöngyszövéssel várták a fiatalokat.

 

Szeptember 8-án Megtelt a Szent István tér Békéscsabán, ugyanis ekkor tartották a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást, ahol a legfőbb cél az volt, hogy bemutassák a közfoglalkoztatás értékteremtő tevékenységét.