Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

2019

Megtartotta februári közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. A meghozott döntéseket értékelte Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

A képviselők sok fontos előterjesztést tárgyaltak a februári közgyűlésen. A témák között kiemelkedő jelentőségű volt a város költségvetésének tárgyalása és elfogadása. Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a város költségvetése stabil és a Modern Városok programnak és az Európai Uniós forrásoknak köszönhetően rengeteg fejlesztés indulhat 2019-ben is.

Január 1-től számos változás történt az adótörvényeket illetően. Megváltozott a késedelmi pótlék mértéke, illetve módosult az egyéni vállalkozók bevallási határideje is. 

Az eddigi számítással ellentétben a jegybanki alapkamat kétszerese helyett mostantól a jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt összegének 365-öd része teszi ki a késedelmi pótlékot. A kiszabható pótlék mértéke a kockázatos adózók esetén is változik: jelenleg ez a jegybanki alapkamat ötszöröse, a jövőben viszont ez az általános szabályok szerint számított késedelmi pótlék másfélszerese lesz.

Január 1-től az egyéni vállalkozók személyi jövedelemadó bevallását tekintően is történtek változások. Az adóhivatal a korábbi évekhez hasonlóan idén is elkészíti a vállalkozóknak a bevallási tervezetet a február utolsó napján rendelkezésre álló adatok alapján. A személyi jövedelemadó bevallási határideje viszont az idei év első napjától megváltozott.