Thürmer Gyula

Nem teljes mértékben elégedett a Munkáspárt vezetése a Békés Megyei szervezet működésével. Mindezt Thürmer Gyula, a párt elnöke jelezte a békéscsabai taggyűlésen.

A Magyar Munkáspárt december 8-án tartja 27. kongresszusát Budapesten. Ennek egyik megelőző eseménye, hogy a helyi szervezetek kijelölik küldöttjeiket és értékelik az adott évet. Thürmer Gyula, a párt elnöke a taggyűlés után stábunknak elmondta, hogy nagyobb aktivitást várt volna az április 8-i választásokon a Munkáspárt megyei szervezetétől.

Thürmer Gyula kifejtette, hogy erősebb jelenlétet kívánnak kiépíteni az internet segítségével, illetve a pártot vonzóvá szeretnék tenni a fiatalok számára is. A pártelnök elmondta azt is, hogy a budapesti főpolgármesteri székért is elindul majd a párt egyik politikusa.

Békéscsabán népszerűsítette pártját Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke. A párt célja, hogy a baloldali szavazóknak nyújtson alternatívát a választáson.

A Békéscsabát is magába foglaló 1 számú választókerületben ugyan nem indít jelöltet a Munkáspárt azonban fontosnak tartják, hogy itt is megismerjék programjukat a választópolgárok. Több javaslatuk is van az ország megreformálására, többek között a progresszív személyi jövedelemadó bevezetése és a minimálbér nettó 200 ezer forintra emelése.

Az elnök véleménye az, hogy ezen intézkedések anyagi forrását egyrészt az ország gazdasági növekedése biztosítja, másrészt be kell vezetni egy egyszeri 45 %-os vagyonadót, ami a milliárdosokat érintené. Ezek mellett fontosnak tartaná a bérplafon bevezetését is, amelyet a mindenkori minimálbér 10 szeresében állapítanának meg. A Munkáspárt támogatottságát a közvélemény kutatók hibahatáron belül mérik, ennek ellenére több mint 50 helyen indít egyéni jelöltet a baloldali párt.

Békéscsabára látogatott Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A közeljövőben több időközi önkormányzati választás is lesz Békés megyében, és a Munkáspárt minden helyszínen indít jelöltet.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke békéscsabai látogatása során elmondta, pártja indít jelöltet a közeljövőben esedékes időközi választásokon Békés megyében is. Továbbá tájékoztatott arról, hogy a Munkáspárt azon dolgozik, hogy a 2018-as országgyűlési választáson minden választókerületben induljon Munkáspárti jelölt.